İlkönce Çaycuma’da kürsüde, ‘Ateist, dinsiz bir gençten kimseye fayda gelmez’ demişti taze vekil Özcan Ulupınar. Hem de ‘Dinde zorlama ve baskı yoktur’ diye başlayan Bakara suresinin 256. ayetine rağmen.

İki gün öncede başka bir kürsüden ‘Belediyeleri almak farz, hizmet etmek sünnettir demiş bu seferde.

İlk açıklamasında partinin milli görüş tabanına oynuyor diye yorumlar yapılmıştı da bu ikincisinde hangi tribüne oynadığını anlamak mümkün değil.

Allah´ın bize yüklediği sorumluluklara farz denir. Sünnet ise, Allah´ın elçisinin bize tavsiye ettiği ya da (tavsiye etmeksizin) kendisinin uyguladığı yöntemlerdir. Tanımlar gayet açık ve netken, belediye seçimleri ne alaka anlamak mümkün değil.

Sakın bana teşbihte hata olmaz demeyin; hacı adam teşbih yapacak başka örnek mi bulamamış. Tövbe haşa farz ve sünneti yeniden tanımlayacak hali yok herhalde.

İmam hatipte de okumadı Ulupınar; ilahiyat fakültesinde de. Vaaz ve fetva merakı nerden geliyor bilmiyoruz o yüzden. Tam tersine Belediye Başkanı iken Kubilay ve devrim şehitlerini anıyor; olayın sorumlusu Bülent Arınç’ın dedesini kınıyordu. Şimdi küçük bir Arınç modeli oldu neredeyse.

Diyelim ki benzetme doğru ben yanılıyorum. Bu durumda da asıl olan belediyeyi mi kazanmaktır yoksa hizmet etmek mi? Önemli olan hizmet etmektir. Edilen hizmete yardımcı olmaktır.

AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın AKP’li Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci’ye yardımcı olacağını düşünmüyoruz ama en azından kendi mantığına göre bu saatten sonra hizmeti farz olarak kabul etsin; mikrofon elindeyken nerde olduğuna baksın yeter.

Semerci, Ulupınar’dan rövansı almadı

Dün akşam Devrek’te Değirmen Sofrasında Özcan Ulupınar partililerine iftar yemeği verdi. Herkes Başkan Semerci’nin bu davete gidip gitmeyeceğini merak ediyordu. Tahmin edilenin aksine Semerci oğlunun düğününe gelmeyen Ulupınar’ın davetine katıldı.

Üstelik hafta içinde belediye başkanının olmadığı bir günde belediye personelini ziyaret eden Ulupınar, böylece Semerci’ye tepkisini dolaylıda olsa bir kez daha göstermişti.

“Bekara karı boşamak kolaydır” misali, bir çoğunuzun “Ben olsam gitmezdim” dediğinizi tahmin ediyorum. Ama Semerci tekrar aday olmak istiyor ve maalesef oyunu kurallara göre oynamak zorunda. Bu anlamda da şansını sonuna kadar kullanmak istiyor; CHP’den aday olabileceğinin konuşulduğu bu günlerde.

Ereğli’de İlçe Başkanı kim?

Üst hatta alt dudağın bir kısmını da örten bıyıklar simgeydi solcular için. Bizde bu anlamda sempati duyduk Posbıyıklı CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal’a. O kendi bıyıklarının simge olduğu görüşü bir kenara bırakıp; düştü Posbıyıkların peşine.

Biz onu CHP iktidarı için ağzıyla kuş bile tutar zannettik o Başkan Posbıyık ile asfaltta balık tutmaya kalktı.

Yarın genel seçimlerde yine başlayacak Ereğli biz büyük ilçeyiz, sıralamada ilk ikide olmamız lazım diye. Hayrettin Başkan bu seferde göle maya çalar ve bekler. Belki tutar kim bilir.