‘Cumhuriyet Halk Partisi, başta Sayın Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz olmak üzere Milletvekilleri ve tüm örgütleriyle, geçmişte olduğu gibi bu günde etik değerlerin ödünsüz koruyucusu ve kararlı takipçisi olacaktır.’ Demiş. CHP İl Yönetimi basın açıklamasında. CHP’de dört meclis üyesi ile ilgili kriz; bahsi geçen üyelerin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkiyle başka bir boyut kazandı. Top şimdi disiplin kurulu ve genel merkezde. İl yönetimi açıklamada belirttiği gibi CHP değerlerine sahip çıkarak görevini yaptı çünkü. Ama yapılan eleştirilere bakılırsa ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranmış durumda. Eleştirilerin en komiği de “AKP’de yapıyor” şeklinde olanı.

Birde “Eskiden de yapılıyor” diyenler var tabi. Sen eğer dürüst ol diye bas bas bağıracaksan; ilkönce kendin olacaksın. İşte bunun örneğini verdi Zonguldak CHP. Yarın bir gün önüne gelecek, hesabını veremeyeceği bir olayın çözümü anlamında büyük bir adım atmış oldu. Şimdi fısıltı gazetelerinde muhaliflerin olağanüstü kongreye taşımak için imza topladığı falan konuşulmaya başladı. Dört aylık bir yönetime karşı böyle bir şeyin yapılmayacağını, yapılsa bile genel merkezde kabul görmeyeceğini düşünenlerdenim. Bu imza dedikodularının ihraç haberleriyle beraber konuşulması ise son derece manidar. Çünkü disipline sevk edilen meclis üyelerinin çoğunluğu bilindiği üzere Furat yönetimine destek vermişti. Bu karardan sonra muhakkak ki aynı düşüncede olmayacaklardır. Eğer muhalif hareket buna güvenerek matematik hesabı yapıyorlarsa; onlara sağlam bir abaküs öneririm. Bu hesap Bağdat’a bile ulaşmaz çünkü.

YENİ CHP İLK YENİLİĞİ

İyi bir örnek oluşturdu Furat yönetimi. Belki de kendilerini politik anlamda sıkıntıya sokacak bir karara imza attılar. Böyle bir karar için arkanı sağlama almak gerekir ki bu anlamda oldukça rahat oldukları kesin. Artık her seferinde daha da üstüne koymaları beklenecek bu anlamda da daha çok çalışmaları gerekecek. Bir de ilçe yönetimlerini çalıştırmayı başarırlarsa, hani derler ya işte tadından yenmez o zaman.