Milletvekili Ünal Demirtaş sendika ziyaretinde kömür üretiminin önemine değinerek cZonguldak'ta satın alınacak bir kilo dahi kömür yok'' dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz; "Ramazan ayında da CHP olarak kurum ve kuruluşlar ile bir araya gelmeye devam ediyoruz. Bugün de başımızın tacı GMİS'i ziyarete geldik. Bizi karşılamalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Biz TTK'nın büyümesi ve işçi sayısının artmasını istiyoruz. Bu büyüme yaşam standardını da yükseltecek. Karşılamalarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş ise "GMİS sadece Zonguldak için değil Türkiye için önemli sendikaların başında geliyor. Ben de bir maden işçisi çocuğu olarak bu sendikanın her zaman yanında olmuş bir siyasetçiyim. Şu anda Zonguldak'ta satın alınacak bir kilo dahi kömür yok. TTK kapatılacak noktaya gelmiş ancak baktığınızda yerli ve milli kömürün önemi bir kez daha anlaşıldı. Zonguldak'ta 18 bin işçi çalışırken şu an 6,7 bin istihdama kadar düştü sayı. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Yerin altında tonlarca kömür var, yerüstünde de onlarca işsiz varken neden hala açığımız var? Türkiye'nin taşkömürüne, ekonomik olarak büyümeye ve gelişmeye ihtiyacı var. Biz iktidara geldiğimizde hedefimiz 10 milyon ton Taşkömürü üretimi yapmak. Bunun 5 milyon tonunu TTK ile 5 milyon tonunu rödevanslı sahalarla karşılamayı planlıyoruz" dedi.

GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil; "Bugün evinize yaptığınız ziyaretten dolayı teşekkür ederiz. Bizlerle birlikte sesinizi yükseltip sorunlara çözüm yolu arıyorsunuz. Dünyada yaşadığımız ekonomik kriz ve enerjideki ekonomik kriz olduğu yerde yurt dışından kömür getirilmesi büyük bir sıkıntı. Burada kömür var, çalışacak işçi var. Rödevanslı arkadaşlarımızla da bir arada mücadelemizi sürdürüyoruz. Her zaman söylüyoruz hem rödevanslı arkadaşlarımızın hemde TTK'nın desteklenmesi ve yeraltındaki zenginliğin ekonomiye kazandırılması lazım" şeklinde konuştu.