Zonguldak'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenlendi.

Polisevi'nde düzenlenen bayramlaşmaya; Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, İl Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ayhan Kafalı, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan İnan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, GMİS Genel Başkanı Hakan Yeşil, Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Aydın Ergenç, AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, CHP İl Başkanı Hakkı Güney, MHP İl Başkanı Varol Demirköse, İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, CHP Merkez İlçe Başkanı Yusuf Mar, belde belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Trafik kazalarına dikkat çeken ve sürücüleri daha dikkatli olmaları hususunda uyaran Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş, "Bir Ramazan Bayramı'nda Zonguldak'ta değerli hemşehrilerimiz ile beraber olmaktan mutluyuz. Benim Zonguldak'ta ilk bayramım. Doğrusu ortamı görmüş olduk. Güzel bir ramazan yaşadık. Vatandaşlarımız ile çeşitli mekanlarda, ortamlarda toplu iftarlarımız oldu. Huzur içerisinde, güzelde bir iklim oldu. Soğuk olmadı. Sıcak olmadı. Huzuru bir Ramazanı tamamladık ve bayrama ulaştık. Bayram malum biraz trafiğin fazla kullanıldığı zamanlar. Bizi de etkiliyor. Bütün dileğimiz öncelikle vatandaşımızın kazasız belasız buluşmalarının tamamlanması. Sonra da bütün bu huyla neşesiyle, güzelliğiyle yaşanması. Dargınların barışması, ayrılanların birleşmesi güzelliklerin paylaşılması, aile ortamlarının gelişmesi. Bütün bu dediklerimiz Zonguldak'ta gerçekleşiyor. Onu görmekten mutluyuz. Bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. Dün maalesef trafik kazasında bir vatandaşımızı kaybettik. Bunlar çok acı veriyor. Yola çıkan çok vatandaşımız var. Bunlar acı veriyor. Dikkatli olmalarını istiyoruz. Kazasız belasız bir bayram diliyoruz" dedi.

Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, "Zonguldak halkımıza öncelikle sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Allah sevdikleri ile beraber onları haşretsin. Bütün Zonguldaklıların Ramazan bayramını özellikle kutluyor, insanımıza hayırlı hizmetler yapmamızı nasip etmesini diliyorum" dedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu ve Hamdi Uçar, Zonguldak halkının Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Polat Türkmen, "Bende herkesin Ramazan'ı şerifini tebrik ediyorum. Cenabı hak ülkemize, milletimize zeval vermesin. Dini beraberliğini muhafaza eylesin. Cenabı hak, bayram tadında bayram göstersin diyorum. Şehitlerimize Allah'ta rahmet diliyorum."

Ahmet Çolakoğlu, "Bir ramazan ayını da geride bıraktık. Bugün bayramı hep beraber Zonguldak'ta kutluyoruz. Bütün vatandaşlarımızın bayramını kutluyorum. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu ramazanı ve bundan sonraki bütün ramazanları hep beraber kutluyoruz diliyorum. Çok teşekkür ediyorum."

Hamdi Uçar, "Bir mübarek ayı geride bıraktık. Huzur içerisinde idrak ettik. Dolu dolu bir ramazan yaşadık. Ben bu vesile ile tüm ramazan aleminin bayramını kutluyorum. Ülkemize de barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni ediyorum. Herkese saygılar sunuyorum."

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Mübarek Ramazan Bayramını tüm halkımızın, Zonguldak'ı ve İslam alemini kutluyorum. Çok güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Mükafatını tüm çocuklarla birlikte ailecek bütün sevdiklerimiz ile birlikte yaşayacağımız bir bayram olmasını diliyorum" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Zonguldak halkının bayramını kutladı. Başkan Alan, "Zonguldaklı hemşehrilerimin, İslam coğrafyasının ramazan bayramını bende tebrik ediyorum, kutluyorum. Rabbim nice bayramlara sağlık, huzurla nasip eder inşallah" dedi.

AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, vatandaşların trafikte dikkatli olmalarını gerektiğini dile getirdi. Zeki Tosun, "Ben öncelikle bütün Zonguldaklı hemşehrilerimin ve Türkiye'nin, kardeşlerimizin mübarek Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Sağlık ve mutluluk içinde bir bayram geçirmelerini temenni ediyorum. İnşallah bayram süresince ülkemizde trafik kazalarının az olduğu, insanlarımızın canının yanmadığı bir bayram süreci yaşarız. Ben burada tüm arkadaşlarıma ve dostlara ikaz ediyorum. Bayram süresince dikkatli olsunlar. Bayramı sevinçle kutlayalım. Hüzünlü bir şey olmasın. Ayrıca sınırda nöbet tutan askerlerimizin de bayramını tebrik ediyorum. Vatanı bekleyen, vatan uğruna şehit olan kardeşlerimize Allah rahmet eylesin. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Tüm Zonguldaklı hemşehrilerimiz bir kez daha mübarek ramazan bayramını tebrik ediyorum" dedi.

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, "Bütün İslam aleminin ve Zonguldak halkının Ramazan Bayramını kutluyorum. Bayramlar kardeşliğin, huzurun ve mutluluğu bir araya getiren günlerdir. Bugün de burada bunun örneğini yaşıyoruz. Erdoğan Bektaş başta olmak üzere vekillerimiz, il ve ilca başkanlarımız, yönetici arkadaşlarımız, komutanlarımız, emniyet müdürümüz, herkes bir arada. Bu mutlu günlerin her zaman Zonguldak'ta daim olmasını ben kalben istiyorum. Bunun içinde bütün herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Yavuz Erkmen, "Mübarek Ramazanı geride bıraktık. Bugünde bayram sevincini yaşıyoruz. Bütün hemşehrilerimizin, bütün İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Sağlık huzur içerisinde nice bayramlara ulaşmalarını diliyorum. Bayram bize bir taraftan bize bayrama kavuşmanın sevincini yaşatırken bir taraftan da dün yaşadığımız elim bir olay bizleri üzdü. Her ne kadar şahsi olarak alacak verecek meselesi olsa dahi, sonuç itibari ile partimiz üyesi bir kişinin vefat etmesi bizleri derinden yaralamıştır. Onun için burada parti adına tüm İYİ Partililer tüm Zonguldaklılara başınız sağ olsun diliyorum. Böyle menfur olayların kim tarafında yapılırsa yapılsın gerçekleştirilmemesini ve bu tip şeylerle karşılaşmamızı da en büyük temenni olarak söylemek istiyorum" dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, "11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayını geride bıraktık. Rabbim oruç tutanların oruçlarını kabul etsin. Eda ettikleri ibadetleri kabul etsin. Ramazan ayında birçok şey öğrendik. Birçok mesajı ver ramazan ayının. Hatta bir tanesi de şöyle. Geçenlerde Gazipaşa Caddesi'nde giderken bir pastaneni önünden geçtim. Tatlı bana bakıyor, ben tatlıya. Cebinizde ne kadar paranız olursa olsun, kredi kartı limitiniz ne kadar olursa olsun, makamınız, mevkiiniz ne olursa olsun, onu alıp yiyemiyorsunuz. Çünkü bir vakti var. Vaktinden önce çiçek açmazmış. Şuanda vakti yüce yaradan bizi Ramazan Bayramına kavuşturdu. Onun için ona hamt ediyorum. Öncelikle şehrimize bu bayramın hayırlı uğurlu olmasını ve birlik ve beraberliğe sebep olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Güneydoğu'da 'Pençe' operasyonu var. Oradaki arkadaşlarımızın, kardeşlerimiz ve askerlerimizin de bayramını kutluyorum şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Onların ailelerinin ellerinden öpüyorum. Tün hemşehrilerimizin bayramını kutluyorum" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, "Ramazan Bayramı; insanların birleştiği, bütünleştiği, manevi duygularının hat safhaya çıktığı günlerdir. Milli ve dünü bayramlarımız. Bir Ramazan Bayramı'nı daha geride bıraktık. Bugün de Ramazan Bayramımızı idrak ediyoruz. Bu Ramazan Bayramının tüm İslam alemine ve Zonguldak halkına hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Herkesin ramazan bayramını tebrik ediyorum" dedi.

TTK Genel Müdürü Kazım Eroğlu, "İyi bayramlar diliyorum. Önce tüm İslam alemi için, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şanda bu bayram gününde, ülkemizin bekası için, mücadele veren, bütün her şeyini ortaya koyanların Allah yar ve yardımcıları olsun. Şehit olanların şehadetini Rabbim mübarek kılsın. Zonguldak halkına, TTK ailesinin ve bütün işçilerin bayramını tebrik ediyorum" dedi.

Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, "Sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum. Tüm Zonguldak halkı nice bayramlara ulaşsın" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi