Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Liginde İsveç'i deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etti. Karşılaşmanın yıldızı 62. dakikada oyuna girip attığı 2 golle A Milli Takım'a 3 puanı getiren Emre Akbaba oldu. Emre Akbaba'nın üçüncü golde ki asistini Osmanlıspor forması giyen ve Zonguldaklı gurbetçi futbolcu Serdar Gürler verdi.

Ailesi Zonguldaklı olan Serdar Gürler'in Emre Akbaba'ya yaptığı asistle Milli takımın kaderini değiştirmesi Zonguldaklıları olduğu kadar tüm Türkiye'yi de sevince boğdu. Özellikle Serdar Gürler ve Emre Akbaba'nın oyuna girmesiyle hareketlenen Milli takım 2-0'dan müthiş bir geri dönüşle karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.
Süper Ligde zaman zaman 67 numaralı forma ile mücadele eden Serdar Gürler sezon başında İspanya La Liga takımı Huesca'a transfer oldu.

ZONGULDAKLI SERDAR GÜLER

Serdar Güler Fransa'nın Haguenau kasabasında 14 Eylül 1991 yılında dünyaya geldi. Serdar Gürler aslen Zonguldaklı ve genç yıldız oynadığı takımlarda da genellike 67 numarayı giymesiyle dikkat çekiyor. Şu sıralar Osmanlıspor'da forma giyen Serdar Gürler, attığı 10 golle takımının en büyük silahı durumunda.

Futbol hayatına FC Sochaux'da başlayan Serdar Gürler, Sochaux'un A takımında oynadıktan sonra Elazığspor'a transfer olarak Türkiye defterini açtı. Burada gösterdiği performansla Trabzonspor'un yolunu tutan Serdar Gürler, burada istenilen performansı sergileyemedi. Daha sonra Kayseri Erciyesspor'un yolunu tutan Serdar Gürler yavaş yavaş kendini buldu ve başkent temsilcisi Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Gençlerbirliği'nde Ümit Özat yönetiminde kariyerinin en başarılı dönemini geçiren Serdar Gürler, sezon başında İspanya La Liga takımı Huesca'a transfer oldu. (Kaynak Sabah)

Editör: Pusula Gazetesi