Malzemeler:
- 1 adet taze enginar
- 200 gr taze bakla
- 60 gr un
- 100 gr süzme yoğurt
- 1 yumurta
Hazırlanışı:
1- Baklaları incecik kıyınız. 5 dakika Kaynar suda haşlayıp bir kaba alınız.
2- Bir tencerede zeytinyağı kızdırıp ince kıyılmış enginarı ardından baklaları ilave ediniz.
3- Üzerine 1 litre suyu ilave edip baklaların pişmesini sağlayınız.
4- Çukur bir kapta yoğurt, un ve 1 yumurta karıştırın.
5- Tam kaynamaya yakın yoğurtlu olan karışımı da ekleyip kısık ateşte karıştırarak 5-6 dakika yavaş ateşte kaynatınız. Tuzu en son ekleyiniz.
6- Biraz dinlendikten sonra üzerine dereotu ve pul biber ilave ederek servis yapınız.
Editör: Pusula Gazetesi