ZONGULDAK&[#]8217;ta, bir gecede 10 tona yakın hamsi avlayan balıkçının tekneden 6 kilosunu 5 liradan sattığı hamsiye halk yoğun ilgi gösterdi.


20 tayfası ile dün gece Kilimli Beldesi açıklarında ava çıkan &[#]8217;İsmail Serter&[#]8217; adlı balıkçı teknesi, sabaha karşı 10 tona yakın hamsi ile Zonguldak Limanı&[#]8217;na döndü. Teknenin sahibi 7 yıllık balıkçı 43 yaşındaki Ahmet Küçük, balıkları 6 kiloluk torbalar halinde satışa çıkardı. Ucuz hamsi satıldığını duyanlar, limana akın etti. Vatandaşlar, teknede kovalarla torbalara doldurulan hamsiden alabilmek için sıraya girdi. Torbası 5 liradan satılan hamsi, bayram öncesi halkın yüzünü güldürdü. Bazı vatandaşlar 6-7 torba hamsi birden alırken, bazılarının da kasalarla alması dikkat çekti. Teknedeki hamsinin 4 tonu, 2 saatte satıldı.


Balıkçı Ahmet Küçük, Karadeniz&[#]8217;de hamsi bolluğu yaşandığını söyledi. Dün kilosu 5 lira olan hamsiyi, bugün neredeyse bir ekmek parasına sattıklarını belirten Ahmet Küçük, "Hamsi bol olunca, vatandaşa da ucuz satıyoruz. Halk ucuz balık almaktan, biz de satmaktan memnunuz. 4 ton hamsi 2 saatte tüketildi. Birkaç saat sonra tamamının satılacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde istavrit de tezgahlarda bol olacak" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi