Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen, geleneksel sporların tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla 3-6 Ekim 2019 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığının paydaşı olduğu 4. Etnospor Kültür Festivali başladı. İstanbul'da gerçekleştirilen etkinliklere Zonguldak Gençlik Merkezi de etkinliklerde Baston Atölyesi ile yerini aldı. Zonguldak Gençlik Merkezi 4. Etnospor Kültür Festivali'nde Gençlik Lideri İpek Çelik, usta öğretici Fuat Kutatmış ve öğrenci Mertcan Koca ile Zonguldak'ı temsil ediyor, dünyaca ünlü Devrek Bastonu'nu tanıtıyor.

"PİLAVDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN" TEMASIYLA YAPILIYOR

Festival, bu yıl "Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın" sloganıyla düzenlenecek. Sloganıyla azim, kararlılık ve mücadele vurgusunun yapıldığı organizasyon, dört gün boyunca Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşiyor.

Organizasyonda misafir ülke Arjantin'in de aralarında bulunduğu 16 ülkeden bine yakın sporcu yer alıyor. Festivalde, Arjantin'in geleneksel spor dalı patonun yanı sıra geleneksel okçuluk, yağlı güreş, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi, mas güreşi, mangala, aşık atma, atlı cirit, kökbörü, atlı okçuluk olmak üzere 12 geleneksel spor dalında müsabakalar yapılacak.

Etnospor Kültür Festivali'nde geleneksel, unutulmaya yüz tutmuş 50'nin üzerinde sanat dalında atölye çalışmaları icra edilecek. Sanatkarlar, festivale gelecek vatandaşlara uygulamalı olarak geleneksel sanatları tanıtacak ve vatandaşları bu uygulamalara dahil edecek.

Editör: Pusula Gazetesi