Göçüğe ekiplerin zamanında müdahale ettiğini ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer dinçer, mekanın dar olmasının çalışmaları zorlaştırdığını söyledi. Bakan Dinçer, "Zonguldak ekibi zamanında gelseydi sonuç değişmezdi. Gelen ekipler teknolojik cihazlarını tahkimatın göçmesinden dolayı kullanamadı. Gerekli incelemelerin ardından durum ortaya çıkacak" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, "Ekipler mümkün olduğu kadar dikkatli çalışıyor. Çalışmalar akşama kadar tamamlanacak. Şu ana kadar 2 işçinin cesedi çıkartıldı. Diğerleri olduğu yerde. Çıkartma sorunu tahkimatların yapılmasının ardından çözülecek. Ekipler hemen bölgeye geldi. Zonguldak ekibi de geldi. Hemen gelseydi sonuç değişmeyecekti çünkü olay yerinde teknolojik bir çalışma yapılamadı. Gelen ekipler profesyoneldi ve onlar da teknolojik araçlarını kullanamadılar ve sadece bedenen
çalıştılar. Dursunbey ve Soma´dan ekipler geldi. Tecrübeli ekipler çalışmalarına başladı. Hepsi birlikte çalışamıyor mekan darlığından dolayı. Aslında çok şiddetli patlama olmamış ama tahkimat çökmüş. Bilirkişiler çalışmalarını tamamlamadan net bir şey söyleyemeyiz. Denetlemeler yapılıyordu.Bütün maden ocaklarında eğitimler ve bilinçlendirme çalışmaları yapılıyordu. En son mayıs ayında bu madende denetleme yaptık. Eksikler tespit edildi ve kendilerine bunların giderilmesi için uyarılarda
bulunmuştuk. Bilirkişi incelemelerde bulunuyor. Genel kanaatimiz firmanın tedbirlerini eksiksiz aldığı yönünde ama tam durum daha sonra ortaya çıkacak. Buradaki firma 1983 yılından bu yana çalışmalarını dikkatli biçimde yürütüyordu. İncelemeler devam ediyor. Eğer bir eksiklik ve tedbirsizlik varsa bunun hesabı sorulur" diye konuştu.
Bakan Dinçer, olay yerinde gaz olmadığını belirterek, "Ekipler maskesiz çalışıyor ama mekan dar ve yıkıntı büyük. Çalışmaların akşama kadar tamamlanmasını planlıyoruz. Hastanedekilerin durumu iyi" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi