Zonguldak'ta faaliyete geçen Zonguldak Masa Tenisi Spor Kulübü yaptığı faaliyetlerle farkındalık yaratıyor. Pazar sabahı tanıtım ve dayanışma kahvaltısı yapan ZOMTESK yönetim kurulu faaliyetler hakkında bilgi verdi.
ZOMTESK Yönetim Kurulu'nun faaliyetler hakkında yaptığı basın açıklaması şöyle: "Zonguldak Masa Tenisi Spor Kulubü Derneği 2019 Ağustos ayında kurulmuş olup Aralık 2019 tarihinde Genel kurulunu yaparak Yönetim Kurulu Seçimini tamamlamıştır.Yönetim Kurulu Salih Çeter(Başkan) Alemdar Berberoğlu(Başkan Yardımcısı) Sevda Dönmez(Halkla İlişkiler ve Reklam) Yaman Cihan(Genel Sekreter-Basın Sözcüsü) İlke Efe(Protokol ve Sosyal Hizmetler) Burçin Aygün(İdari ve Mali İşler) Hilal Yamak Gençlik Faaliyetleri ve Altyapı) isimlerinden oluşmaktadır.
Derneğimizin misyonu; her yaşın sporu olan Masa tenisini şehrimize tanıtmak ve yaygınlaştırmak,bu sporu yapan üyelerimize , sporcu gençlerimize ve çocuklarımıza sağlıklı ve etkin ortamlar sağlamak,bölgesel ve ulusal turnuvalar düzenleyerek şehrimizi tanıtmak,yetenekli oyuncularımızın gelişimine katkıda bulunmak ve yapabildiğimiz sürece bu sporu yaparak sağlıklı yaşamaya çalışmak olarak sayılabilir.
Masa Tenisi sporunun Alzheimer, Parkinson Hastalığı,Dikkat eksikliği gibi bir çok hastalığın gelişimini engellediği yönünde çalışmalar bulunmaktadır.
Temel önceliğimiz bu spora gerek yeni başlayan gerekse daha üst seviyelerdeki çocuk ve genç oyuncularımızdır.Gelecek nesillerimizin bedensel ve zihinsel olarak sağlıklı yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz.Masa Tenisi sporu bu konuda son derece ideal bir branş olup 7 den 70 e her bireyin yapabileceği bir spor dalıdır.Yaş alıp yaşlanmamak için bu sporu yapmayı ve yapan kişi sayısını artırmayı önemsiyoruz.
İlimizde halen bu sporu yapan 3 Milli oyuncumuz bulunmaktadır.Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde katkı sağlayan ve alt yapıdan üst kademeye kadar onları çalıştıran, konularında uzman ve profesyonel Hocalarımız gerek ilimiz gerek Derneğimiz için büyük şanstır.
Derneğimiz Masa Tenisi branşının ilimizde gelişimi için eksiklik olan STK ayağını elinden geldiğince doldurmaya çalışacaktır.
Gençlik Spor İl Müdürümüz Hakan Yüksel ve Federasyon İl Temsilcimiz Haldun Çakan verdikleri destek ile bu sporun ilimizde yaygınlaşmasında gerekli katkıları sağlamaktadır.
Yine son derece iyi bir Masa Tenisi oyuncusu olan Kilimli Kaymakamımız ve Vali Yardımcımız Dr.Nevzat Taşdan Bey gerek Dernek üyemiz olarak gerekse Kamu Yöneticisi olarak bu spora ve bu sporu yapan çocuk ve gençlerimize büyük destekler sağlamaktadır. Bu konudaki desteklerinden dolayı kendilerine teşekkürü borç biliriz"