Çaycuma İlçe örgütünde kalabalık bir partili ile birlikte aday adaylığını açıklayan Ünal, başvuru dosyasını İlçe Başkanı Tuncay Akyol'a teslim etti.

Kadın adayları görmekten parti olarak memnun olduklarını belirten Akyol, Ünal'a adaylık yarışında başarılar diledi.

Kendini tanıtarak sözlerine başlayan 65 yaşındaki Ünal, öğretmenlik ve idareciliğin ardında kurum değiştirerek Sosyal Hizmetler Kurumundan emekli olduğunu bir çok sivil toplum kuruluşunda görev aldığını ifade etti. Ünal; "Partim tarafından uygun görüldüğü ve Filyos halkınca tarafıma bu görev verildiği taktirde, beldemizi ve partimizi genç bir kadro ile en iyi şekilde temsil etmeye hazır olduğumu belirtirim.Öncelikle, Filyos'u önce içine düştüğü bu vahim durumdan kurtarmaya ve Filyosluya, artık hak ettiği hizmeti vermeye talibim.

Doğa ile Barışık,Yaşanabilir Bir Kentleşme, Belde İçi Trafiğin Kısa, Orta ve Uzun Vadeye Göre Planlanıp Yeniden Düzenlenmesi, Vatandaşın İstek ve Sorunlarına Duyarlılık, Belediye Eliyle, Özel Sektörü de Teşvik Ederek Yeni İş ve Aş Kapıları Açmak,İçinde Yaşadığımız Fakat Halen Farkında Olamadığımız Tarihi Zenginliğimizin Ortaya Çıkarılması, Eski İskele ile Yeni İskelenin,Barınağın Ticari Hayatta Etkin Olarak Kullanılması, Gençlere İçin Gençlik Kültür ve Spor Merkezi, Her Yıl Periyodik Olarak Yaşanan, Sokak Hayvanlarının Başıboş Dolaşması ve Belde Halkının Yaşamına Olan Negatif Etkisi, Belde Farkında lığının ve Tanıtımının Artırılması başlıca projelerimiz arasındadır.

Partim uygun gördüğünde ve halkımız onay verdiğinde, başkanlığım döneminde bir sorun olmaktan çıkıp Filyos'u Türkiye genelinde tanıtacak birer proje niteliğinde olacaktır. Filyos, Zonguldak'ın bir çekim merkezi olacak ve Türkiye'de Filyos'u tanımayan kalmayacaktır. Kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, hiç kimseyi kayırmadan, "Rant için değil, Halk İçin Geliyoruz" sloganıyla yönetimine talip olduğum Filyos Belediyesi'nin, Cumhuriyet Halk Partisi Filyos Belediye Başkanı Aday Adayı olduğumu onur ve gururla belirtmek isterim.

Yeşilin, maviyle birleştiği, güneşin her gün birbirinden eşsiz güzellikte battığı beldemizin canlı-cansız tüm değerlerine sahip çıkacağıma, belde halkını mutlu etmek için her türlü çabayı sarf edeceğime söz veriyorum. Başkanlığımda Filyos Belediyesi, tüm problemlerin çözüldüğü; yalnızca proje üreten değil, onları gerçekleştiren bir "Örnek Bir Belediye" olacaktır. Bundan sonra bize düşen, liyakat sahibi, genç bir çalışma kadrosu ile hizmet vermek olacaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk' ün dediği gibi: "Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak"diye konuştu.

Zeynep Yüksel Ünal'ın avukat olan kızı Efsun Ünal, annesi adına Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal'a karşı açtığı kaçak kat davasında yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını ve konunun ulusal basında yer aldığını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi