Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Tokat´ta sisli havayı fırsat bilip 7 askerin şehit olmasına neden olan terörün durdurulması gerektiğini belirterek saldırıları kınadı. Yorulmaz, askere ve polise yapılan saldırıların ardından dün Türkiye genelindeki Şehit ve Gazi Aileleri Derneklerinin, Başbakan ve Adalet Bakanına idamın geri getirilmesi için ortak telgraf çektiklerini söylediler.
Yapılan saldırılar ve Demokratik Açılım süreci hakkında Pusula´ya yaptığı değerlendirmesinde Yorulmaz, şunları söyledi:
"Türkiye son zamanlarda Sayın Başbakanımızın Kürt Açılımı ve İçişleri Bakanımızın Demokratik Açılım´ından dolayı dağdaki terörist şehre indi. Diyarbakır´da devletin belediyesinin başında olanlar eylemler için küçük çocukları kullanıyorlar. Türk milletine PKK´nın son darbesi ise Tokat´ın Reşadiye İlçesine bağlı Sazak Köyü´nde devriye yapan 7 askerlerimizi şehit etmek oldu. Bütün şehit ve gazi ailelerimizin acıları bir kez daha deşildi.
Bugün Türkiye genelindeki Şehit ve Gazi Aileleri Dernekleri, Başbakan ve Adalet Bakanına ortak telgraf çektiler. Biz, biran önce devletimize dil uzatanlar idam edilsin diye idamın geri gelmesini istiyoruz. Bu ülkede polise ve askere tuzaklar kuruluyorsa ve bu tuzakları kuranlara idam getirilmiyorsa o zaman başka bir şey düşünelim. Buna rağmen PKK halen daha bize meydan okuyor.
Teröristler bizim partimiz kapanırsa dağa çıkarız diyorlar. Bir Diyarbakır Belediye Başkanı ile DTP Genel Başkanı Ahmet Türk´e bir şey diyemiyorlar. Böyle bir ülke olabilir mi?
Kanun herkese eşit olmalı. Bölücü başı Abdullah Öcalan´a 11 metre kare yer yetmiyor diyorlar. Bizim çocuklar 2 metre karelik yerde yatıyor, ona 11 metre az geliyormuş.
11 metre neyine yetmiyormuş. Bunlar demokratik açılımın ileride daha da kötüye gideceğinin işaretidir. Adana´nın merkezinde vatandaş sokağa satırla iner oldu.
Açılım çıktığı çıkalı, artık devlet millete kumanda edemez oldu. Açılım böyle olmaz. Teröristler milletvekilliği bile yapıyor. Onlara bu kadar özgürlük verdiler. Daha ne istiyorlar?
Artık bu haksızlığa dur demenin zamanı geldi ve geçiyor. PKK´lı Milletvekili Emine hamın, Türkiye´nin 90-95´li yıllardan beter olacağını söylüyor. O kimdir de bunları konuşturuyorlar. Biz bunları nefretle kınıyoruz.
Devlet biran önce askere ve polise zarar veren teröristlere karşı idamı çıkarmalı. Hükümet Avrupa Yasası´yla birlikte idamı kaldırdı. Ama idamın geri getirilmesi lazım.
Ben İran Cumhur Başkanını kutluyorum. 1 buçuk metre boyu var ama aynı Atatürk gibi suçluyu affetmiyor. Hemen idam ediyor.
Kimseyi de dinlemiyor. İdam geri gelsin biz ceketimizi alır Amerika´ya dur deriz.
Şimdi yine kan pazarlığı var. Başkanımız Amerika´ya gitti, Afganistan´a asker gönderilmesini görüşüyor. Nasıl olsa Türkiye´de kan bol. PKK´nın amacı Abdullah Öcalan´ı İmralı´dan kaçırmaktır. Bu olaylar bu yüzden çıkıyor.
Bu nedenle biran önce idamın çıkartılması lazım. Tüm siyasetçilerimiz bir araya gelip PKK sorununu kökten çözmeleri lazım.
Artık büyük kentlerde bile vatandaş sokağa rahatlıkla çıkamıyor. Buna bir çözüm bulunması lazım. Böyle ´Açılım´ olmaz olsun. PKK´nın niyeti Öcalan´ı kaçırıp Kürt Devleti kurmaktır. Dağdaki adamlara pasaport verenler utansınlar."
Editör: Pusula Gazetesi