Teknik Direktör Şenol Demir 2009-2010 futbol sezonunda Devrek Belediyespor'u çalıştırdığı dönemde keşfettiği müthiş yetenek Alpay Koçaklı'yı küçük yaşına rağmen Devrek Belediyespor'ta A takıma kazandırmıştı. Demir'in elinden tuttuğu ve futbola kazandırdığı Alpay Koçaklı kısa sürede kendisini göstererek önce Kardemir Karabükspor alt yapısına transfer oldu, ardından Gaziantepspor, Alanyaspor, Adanaspor, Giresunspor, Sivas Belediyespor'da forma giydikten sonra bu sezonda Sakaryaspor'a transfer oldu.

HOCASI ŞENOL DEMİR İLE YOLLARI KUPADA KESİŞTİ
Alpay Koçaklı Devrek Belediyespor'da çalıştığı dönemde kendisinin bugünlere gelmesinde büyük emeği olan hocası Şenol Demir ile yolları Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü tur maçında kesişti. Diyarbekirspor'un Teknik Direktörü Şenol Demir ve Sakaryaspor'un futbolcusu Alpay Koçaklı yıllar sonra bir kupa maçında karşı karşıya geldi.

Maç öncesinde hocası Şenol Demir'in yanına gelen ve sohbet eden Alpay Koçaklı maçın ardından da hocasına vefa göstererek Diyarbekirspor'da kendisine şampiyonluk yolunda başarılar diledi. Şenol Demir ise Devrek Belediyespor'dan öğrencisi Alpay Koçaklı'ya bazı nasihatlar vererek yeteneklerini göstermesini ve Türk futbolunda kendisini kabul ettirmesini istedi.

Sahaya yedek kadro ile çıkan Şenol Demirli Diyarbekirspor, ideal kadroya yakın sahaya çıkan Sakaryaspor'a 2-0 yenilerek kupaya veda etti.

Misli.com 3'üncü Lig'de 18 puanla lider olan Diyarbekirspor şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olarak gösteriliyor.