Zonguldak Belediye Meclisi kıyılardaki yapılaşmayı yakından ilgilendiren önemli bir karar aldı. Belediye Başkanı İsmail Eşref Başkanlığında toplanan Meclis, gündemindeki maddeleri karara bağladı. Kilimli Beldesi ve İnağzı Mahallesi sınırından başlayarak, Kozlu Belediye sınırına kadar olan bölümde, mevcut onaylı dolgu planlarının da aynen işlenmesi suretiyle bütünlük sağlayacak yeni bir dolgu planını içeren İmar Komisyonu Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.
İtfaiye Müdürlüğü´nün 25.01.2010 tarih ve 28 sayılı fazla mesai ücreti, Zabıta Müdürlüğü´nün 22.01.2010 tarih ve 13 sayılı fazla mesai ücreti, Koruma Güvenlik Amirliği´nin 25.01.2010 tarih ve 6 sayılı fazla mesai ücreti, Mali Hizmetler Müdürlüğü´nün 25.01.2010 tarih ve 22 sayılı tahakkuk tenzili ve Başkanlığın 22.01.2010 tarih ve 56 sayılı Av. Adalet Burcu Şimşek´in ücret tespiti hakkındaki Bütçe ve Plan Komisyonu raporları, üyeler tarafından oybirliğiyle onaylandı.
Belediye Meclis Üyeleri ayrıca; İmar ve Şehircilik Müdürlüğü´nün 25.01.2010 tarihli Zonguldak Merkez İnağzı Mahallesi Kilimli Belde sınırı ile Uzunkum mevkiinden başlayarak, Kıyı-Kenar Çizgisi´nin güzergahına göre Liman Arkası Mendirek mevkii, Adliye Sarayı önü, Erdemir Tren Ferisi İskelesi ile Milli Egemenlik Caddesi´nin deniz tarafında kalan bölümü ve Terminal ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki alanda dahil olmak üzere, Kozlu Belediye sınırında yer alan kanalizasyon arıtma tesisinin bulunduğu alana kadar olan bölümde mevcut onaylı dolgu planlarının da aynen işlenmesi suretiyle bütünlük sağlayacak yeni bir kıyı dolgu düzenlemesi konulu imar planı hakkındaki İmar Komisyonu Raporunu görüştü. Buna göre; Liman Arkası´nda bulunan tünel tepesine su sporları tesisi olarak uygun görülmesi ve Adliye Binası&[#]8217;nın bulunduğu alanda dolgu yapılmaması, Terminal önünden Alaborina Restaurant´ın bulunduğu kısımdan başlayarak Kozlu sınırına kadar olan alanın doku yapısının bozulmaması amacıyla dolgu yapılmamasına ve Kızlar Plajı´nın ucundaki buruna ise bir adet iskele ilave edilmesine ve yine aynı planlamada Demirpark Oteli´nin önündeki dolgu planının aynen işlenmesine, çöp döküm alanı olarak bilinen alanın ise fuar, piknik ve eğlence alanı olarak kabulü oy çokluğu ile kabul edildi. Düzenlemeyle ilgili daha detaylı çalışma yapılmasını öneren Sabri Tığ itiraz eden tek isim oldu.
Editör: Pusula Gazetesi