Hafta sonunda taraftarı önünde oynadığı Etimesgut Belediyespor maçında da puan kayıpları yaşayan ve play-off iddiasından uzaklaşan temsilcimiz Zonguldak Kömürspor'un bundan sonraki yeni hedefi, kadrosunda yer alan gençler olmalı.

Son üç haftada oynanan maçlarda kendi sahasında Vanspor’a 1-0 yenilen, Etimesgut Belediyespor ile 1-1 berabere kalan kırmızı-lacivertliler, deplasmanda Karacabey Belediyespor’u 2-1 mağlup etti. Bu üç maçtan çok önemli 5 puan kaybeden Kömürspor'un, en yakın rakibi İskenderunspor ile arasındaki puan farkı da 8 oldu.

İkinci kez yer aldığı TFF 2’nci Lig’de bu yıl en başarılı sezonunu geçiren Zonguldak Kömürspor, sezon başından bu yana sürdürdüğü play-off iddiasından 28’inci hafta maçlarından sonra oldukça uzaklaştı.

Kadroda sezon başından bu yana yer alan gençler var.

Devam eden play-off yarışı nedeniyle ilk 11’de oynayamayan; Ahmet Dainel, Tarık Akcan, Koray Tekin (2003), Halil Çiçek (2004) bundan sonraki haftalarda kadroda yerini alarak şans bulmalı.

Yine altyapıda oynayan yetenekli genç oyuncular da bu şanslardan yararlanmalı.

Kömürspor, ligin 28’inci haftasını geride bırakırken, aldığı 13 galibiyet, 5 beraberlik ve 10 yenilgiyle 44 puan topladı. Temsilcimiz, puan sıralamasının 8’inci basamağında yerini alırken, tehlike bölgesinin çok uzağında bulunuyor.

Gençler, bir takımın geleceği için çok önemli. Altyapılarından yararlanamayan takımlar, sıkıntılı sezonlar geçirmek zorunda kalabilirler.

Sezon içerisinde yaşanan ciddi sorunlarımız mevcut. Defansımızın arkasına atılan uzun toplardan çok kolay gol yiyoruz.

Orta sahada "beyin" görevi yapması gereken 10 numaralı formayı giyecek oyuncumuz yok.

Santrafor sorunumuz uzun yıllardır devam ediyor.

Bu sorunları yaşayan takımlar, yer aldıkları liglerde asla başarılı olamaz.

Bu nedenlerle "transfer mühendisliği" bir takım için çok önemli.