Zonguldak Kömürspor olarak, 2022-2023 futbol sezonuna imkanlar ölçüsünde çok iyi hazırlanarak, içimizdeki play-off heyecanıyla başladık.

Yer aldığımız TFF 2'nci Ligi'nin ilk haftasında kendi taraftarımız önünde oynadığımız Fethiyespor müsabakasını farklı bir skorla kazanarak, ilk haftayı lider olarak geçmesini bildik.

Ligin ilk haftalarını aldığımız başarılı sonuçlarla geride bırakırken, bu sezon sonunda, uzun yıllar play-off hesapları yapan takımlar arasında olmak için mücadele etmeye başladık.

İnişli-çıkışlı haftaları geride bırakırken, alınan sonuçlara göre, özellikle de puan kayıpları yaşanan haftaların ardından mevcut kadronun yetersiz olduğunu bir birimizle paylaştık.

TFF 2’nci Ligi’ne çıktığımız günden itibaren, bu ligde oynamayı bu kente hiç yakıştıramadık.

Mücadele ettiğimiz hangi grup olursa olsun ya lider olarak ya da play-off oynayarak bize yakışan kulvarda yarışmacı olmayı istiyoruz.

Geçmiş yıllarda çok iyi kenetlenerek, önce TFF 3’üncü Lig'de, ardından da Çanakkale’de büyük heyecanlar yaşayarak bugün mücadele ettiğimiz 2’nci Lig'de tekrar oynamanın mutluluğunu yaşadık.

Kısacası, Türkiye liglerinde uzun yıllar mücadele eden bir kent olarak, sığ sularda boğulmak bu kente hiç yakışmıyor.

Geçtiğimiz çarşamba günü karşılaştığımız Vanspor takımı, Zonguldak deplasmanından çıkarttığı 3 altın değerinde puanla lider Kocaelispor’un en yakın takipçisi olarak puan cetvelinde 2’nci sırada yerini korumasını bildi.

Mücadele ettiğimiz 2’nci Lig Kırmızı Grup’ta zirve ve play-off mücadelesi yapan 6 takım arasında Vanspor takımının yenilmeyecek bir takım olmadığını söylemek istiyorum.

Müsabakanın 56’ncı dakikasında 10 kişi kalan rakip karşısında 62’nci dakikada kazandığımız penaltı atışını golcü oyuncumuz Ercüment Eray Ataklı gole çeviremedi.

Özellikle zorluk derecesi yüksek maçlarda; direnen, oyunu kilitlemeye çabalayan rakipler önünde gol kapısını bir an önce aralayabilmemiz için “anahtar paslar” atmanız gerekiyor.