Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Topluluğu, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı iken 27 Mayıs 2014 tarihinde hayatını kaybeden Yalçın Arslan anısına, Selma Aydın’ın sunuculuğunda, Şef Levent Özger yönetiminde bir konser düzenliyor. Konser, bu akşam saat 19.00’da Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinliğin programı şöyle: Sunuş, slayt gösterimi, anma konuşmaları, konser.

Gecede, Yalçın Arslan´ı anlatan, yönetmen Orçun Yalaz tarafından hazırlanan bir belgesel gösterimi de gerçekleştirilecek.

Saz Sanatçıları: Orhan Arık (Keman), Dinçer Çınarlı (Keman) Eren Ak (Keman), Melih Çırpan (Ud), İhsan Kartal (Kanun), Turan Arık (Ritim Saz), Selim Usta (Ritim Saz), Erdal Albayrak (Elektrik Gitar), Okan Atagül (Bas Gitar).

Eserler: Bir Kızıl Gonca, Rüzgar Söylüyor (Sinan Sezer), Sarmaşık Gülleri, Son Hıçkırık (Şengül Yapıncak), Fikrimin İnce Gülü, Söyle Nazmı Bu Kaş Çatış (Şebnem Tavgaç), Dil Yarası (Nefise Balçın), Firuze (Nesil Kartal), Kış Masalı (Nesil Kartal), Oldu Mu Yar? (Derya Kavi), Seni Andım Bu Gece, Ayrılmalıyız Artık, Sakın Bir Söz Söyleme, Sen Uzaklarda Değil, Bir Sevda Geldi Başıma, Aşkın Kanunu (Ferihan Mutlu), Aşkınla Yana Yana, Fesuphanallah.

Koro Sanatçıları: Ferihan Mutlu, Sevim Erimez, Şengül Yapıncak, Elmas Torlakçık, Arzu Küçüktabak, Meral Akın Demirsan, Nefise Balçın, Derya Kavi, Sevinç Dalgıç, Bahar Kartal Doğramacı, Nesil Kartal, Şebnem Tavgaç, Arzu Mangaltepe, Emel Akın, Necla Coştur, Emel Sazak, Ayfer Yenikalaycı, Lale Tetik, Esengül Gebeş, Yasemin Bilgin, İrem Çepni, Dilek Yıldız, Sinan Sezer, Ersoy Kavak, Ercan Dalgıç, Yusuf Çuhadar, Anıl Kayhan, Sezgin Boğacı, Suat Ünal.

Editör: Pusula Gazetesi