Çatalağzı Beldesi&[#]8217;nde oturan işsizler, beldede faaliyet gösteren termik santrale başka illerden işçi alınmasını protesto amacıyla eylemlerini sürdürdü. Aileleriyle birlikte termik santrale yürüyen yaklaşık 500 kişilik grup, girişte polis barikatıyla karşılaştı. Polis, içeriye girmek isteyen gruba biber gazıyla müdahale etti.
160 megavat gücündeki Çatalağzı Termik Santrali&[#]8217;ne (ÇATES) çevre il ve ilçelerden 60 işçi alınması, beldede oturan işsizlerin tepkisine neden oldu. Geçen hafta termik santrale kadar yürüyerek ilk eylemlerini yapan işsizler, bugün ikinci eylemlerini gerçekleştirdi. Aileleriyle birlikte Çatalağzı Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 500 kişi, İstiklal Marşı okuyup, şehit madenciler için saygı duruşunda bulunduktan sonra sloganlarla, kendileri dururken dışarıdan işçi alan ÇATES&[#]8217;i protesto etti. ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu&[#]8217;nu istifaya davet eden kalabalık, &[#]8216;Yabancıya iş var bize yok&[#]8217;, &[#]8216;Eren sıra sana da gelecek&[#]8217; diye sloganlar attı. Kalabalık, &[#]8216;Babamı da aldım geldim&[#]8217;, &[#]8220;ÇATES önce bizi işe al&[#]8217;, &[#]8216;Elalem tok, biz açız&[#]8217; yazılı dövizlerle termik santrale kadar yürüdü.



POLİS BARİKATI
Polisin geniş güvenlik önlemi altında yürüyen kalabalık, termik santral girişinde polis barikatıyla karşılaştı. Buna rağmen içeriye girmek isteyen kalabalığa polis müdahale etti. Polis, ısrarla barikatı aşmak isteyen grubu, biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Polisin müdahalesi üzerine geriye çekilen gruptan bazıları bu sefer termik santralin giriş kapısına doğru taş atmaya başladı. Polis, taş atanlara da müdahale etti.

BAŞKAN: BAKANLIK LİSTE İSTEDİ
Bu sırada Çatalağzı Belediye Başkanı AK Partili Mehmet Alim, protestocu grubu yatıştırmak için termik santralin girişine geldi. Kalabalığın, kendilerine sahip çıkmadığı gerekçesiyle istifaya çağırdığı Başkan Alim, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı&[#]8217;na durumu anlattığını belirterek, &[#]8220;Bakanlık benden liste istedi. Listeyi hazırlayıp göndereceğim. Derdinize çözüm bulmaya çalışıyoruz&[#]8221; dedi.
Daha sonra Başkan Mehmet Alim ile birlikte grup arasından seçilen 4 kişi, ÇATES İşletme Müdürü Muzaffer Gençoğlu ile görüşmek üzere içeriye girdi. Bu sırada sloganlarla tepkilerini sürdüren işsizler, &[#]8220;Termik santrallerin yarattığı hava kirliliğini, çevre kirliliğini burada yaşayanlar olarak çeken biziz. Ancak işe girenler başkası. Bu nasıl adalet. Biz iş istiyoruz&[#]8221; diyerek tepkilerini dile getirdi.
Görüşmenin ardından kalabalık, beldede bulunan Eren Elektrik A.Ş.&[#]8217;ye ait diğer termik santrale yürüdü. Grup, buradaki görüşmelerinin ardından iş talepleri yerine getirilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirterek dağıldı.


Eren Enerji yetkilileri şu anda işçi alımı olmadığını ancak işçi alımı olduğu taktirde beldedeki işsizlere öncelik vereceklerini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi