Cinayetin tarihi eser nedeniyle yaşandığının belirtildiği açıklamada 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Valilikten yapılan açıklamada; "22 Aralık 2017 Cuma günü saat 06.48 sularında Jandarma İmdat ve İhbar Hattına gelen bir ihbarı değerlendiren Jandarma ekipleri Alaplı ilçesi Canbazlı Köyünde bir evde 2 ölü ve 1 yaralı olduğunu tespit etmiştir.
1- Söz konusu evin C.A (58 yaşında) isimli hafif yaralı şahsın olduğu, eşi F.A'nın (60 yaşında) ve gelini D.A'nın (29 yaşında) bıçaklanmış halde hayatını kaybetmiş olduğu, evin oğlu M.A'nın (35 yaşında) ise kesici alet darbesiyle hafif yaralı olduğu,
2- Evin içerisinde olay şüphelisi N.G (39 yaşında) isimli şahsın görünürde başından yaralanmış olduğu 112 sağlık ekiplerince ilk müdahaleden sonra Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'ne, ileri tetkik ve tedavi için ise Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine sevk edildiği belirlenmiştir.
3- Olayın nedeninin ilk etapta hırsızlık olarak aksettirildiği ancak başka bir nedenden de kaynaklanmış olabileceği değerlendirilerek yürütülen soruşturma kapsamında derinlemesine yapılan incelemede;
Olay şüphelisi N.G ile suça iştirak eden M.A (31 yaşında) , İ.S (39 yaşında) , S.T (50 yaşında) , A.A (40 yaşında) isimli şahısların diğer şüpheliler olduğu tespit edilmiş, aynı gün saat 14.00'de Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmışlardır.
4- Olayın; şüphelilerin yakın bir tarihte yasa dışı yollarla buldukları tarihi eser niteliğindeki değerli suç eşyasını yaralı, mağdur/müşteki C.A'nın köyde bulunan arazisine haberi olmaksızın daha sonra almak üzere gömerek sakladıkları, ancak aradıkları anda bulamamaları üzerine arazi sahibi C.A ve ailesinden şüphelenerek C.A' nın evine bu maksatla girmeleri sonrasında yaşandığı yönünde bilgilere ulaşılmıştır.
5- Olayla ilgili olarak Alaplı Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatları doğrultusunda soruşturma işlemleri çok yönlü olarak devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Editör: Pusula Gazetesi