Başhekim Hasan Tosun’a ihtar: Çekeği boşalt, anahtarı teslim et! Başhekim Hasan Tosun’a ihtar: Çekeği boşalt, anahtarı teslim et!

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu'nun mesajı şöyle: "Engelli sanatçılar, yaratıcı vizyonlarıyla kültürel mirasımıza katkıda bulunurken, engelli bilim insanları ve mühendisler, inovasyon ve teknoloji alanında önemli başarılar elde etmektedirler. Engelli sporcular, uluslararası arenada ülkemizi gururla temsil etmektedirler. Engelli iş insanları ise ekonomik kalkınmamıza ve iş dünyasına değerli katkılar sunmaktadırlar. Bu başarı öyküleri, engelli bireylerin sahip olduğu potansiyelin sadece birkaç örneğidir. Onların özveriyle kazandıkları başarılar, bizlere ilham vermektedir. Engelli bireylerin topluma kazandırılması, haklarına saygı gösterilmesinin ötesinde toplumumuzun çeşitliliğini ve zenginliğini artırmaktadır.
Erişilebilirlik, eğitim, istihdam ve toplumsal katılım gibi alanlarda devletimizce yapılan iyileştirmeler, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırırken toplumumuzu daha kapsayıcı hale getirmektedir. Unutmayalım ki, engellilik sadece bireylerin değil, tüm toplumun ortak meselesidir. Engellilik konusundaki duyarlılığımızı artırmak, hepimizin sorumluluğudur ve bu sorumluluğu birlikte yerine getirmeliyiz.

Zonguldak Valiliği olarak engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak ve toplumsal hayata tam katılımlarını sağlamak için eğitim, sağlık, istihdam ve sosyal hayata katılım gibi alanlarda ihtiyaçlarını belirleyerek geliştirilen projelerle yürüttüğümüz hizmetlerin niteliğini artırma, standardını yükseltme gayreti içindeyiz. Zonguldak’ta yaşayan tüm hemşerilerimizin eşit fırsatlardan yararlanmasını sağlamayı amaçlıyoruz. 
Bu duygu ve düşüncelerle; Engelliler Haftası’nda, tüm engelli vatandaşlarımıza ve her zaman yanlarında olan fedakâr ailelerine sevgi, saygılarımı sunuyor; yaşamlarını kolaylaştırmak için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğimizi belirtmek istiyorum". 

Muhabir: Alev Kök