Vali Osman Hacıbektaşoğlu'nu İl Genel Meclisi'nde İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli ve meclis üyeleri karşıladı. 

Vali Hacıbektaşoğlu, görev yapan İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür ederek hepsine teşekkür plaketi takdim etti.
Zonguldak'ta seçimin büyük bir olgunluk ve demokrasi içinde geçtiğini ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti. 

CHP kermesi tıklım tıklım: Hedef 100 çocuk giydirmek CHP kermesi tıklım tıklım: Hedef 100 çocuk giydirmek

Vali Hacıbektaşoğlu, meclisteki konuşmasında şunları söyledi:
"Köylerimizin, muhtarlarımızın dertlerini, ihtiyaçlarını dile getiriyoruz. Ve çok önemli hizmetlere, işlerin imza atılmasına vesile oldunuz. Tabii bu dönem geçtiğimiz çok zorlu bir dönem oldu. Hem Zonguldak için afetlerle baş etmek yine ülkemiz 2023 yılında 6 Şubat'ta asrın felaketi dediğimiz çok büyük bir tabii yine bu depremde bütün Türkiye'de sel oldu. Zonguldak'ta sel olmadı. Siz de il genel meclisi, il özel idaresi, bütün imkanlarımızla, orada o konuda da yapmış olduğunuz deprem yaralarının depreme müdahalede, yaraların sarılmasında yapmış olduğumuz hizmetlerde vermiş olduğunuz desteklerden dolayı da çok teşekkür ediyoruz. Yine ilimizi etkisi altına alan fırtına sel afetleri meydana gelmiştir. Tabii çok ciddi maalesef can kayıplarımız da olmuştur. 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yine bir gemide kayıplarımız var. Orada 12 vatandaşımızı kaybettik. Halen arama çalışmaları devam ediyor. Bu felaketlerde gerçekten Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın bakanlarımız her türlü desteği verdiler. Ama İl Özel İdaresi, yerel yönetimimiz el birliğiyle yardım etmesini Allah nasip etti. Allah ülkemizi, milletimizi, Zonguldak'ımızı her türlü kazalardan, belalardan, afetlerden korusun. Bütün bu süreçte gerçekten yapılan her işte şunu duymak bizi çok mutlu etmiştir. Burada bütün arkadaşlarımız mutfakta hizmet etmek, yarışarak hizmetleri yaptınız, gerçekleştirdiniz. Sizlere çok teşekkür ederiz. Hizmetlerinizden dolayı 31 Mart mahalli idareler seçimlerinin Zonguldak'ımız için bütün köylerimiz için ilçelerimiz için inşallah hayırlara vesile olur. Ülkemiz için hayırlara vesile olur. Tabii bir seçim süreci yaşanıyor. Bir araya gelmişken onu da paylaşmak ve teşekkürlerimi, şükranlarımı sizler vasıtasıyla bütün Zonguldak'ta seçime giren siyasi partiler ve yönetimlerinin adaylarına iletmek isterim. Türkiye'de bir olgunluk var. Büyük bir demokratik olgunluğunuzla, yine Zonguldak'ta en üst düzeyde olduğunu biliyorduk. Duyuyorduk ama şimdi de görüyoruz; yani bunu da büyük bir memnuniyetle sizlerin huzurunda tekrar ifade etmek istiyorum." 

Vali Plaket 1

Muhabir: Öznur Güneş