Türkiye Kamu Sen'lilerin ziyaretinde konuşan Vali Ahmet Çınar, yeni hastane yerinin uygun olup olmadığını sordu. Vali Çınar, hastanenin hayata geçmesinde yaşanan gecikmenin ise şehirden kaynaklandığının altını çizdi. Vali çınar, "Devletin hastane ile ilgili sorunu yok, sorun şehirde. Para hazır, her şey hazır, niyet de var. Yer konusu çözülememiş" dedi. Hastanenin Baştarla Mahallesi'ndeki TTK İnsangücü Eğitim Müdürlüğü ve Yurt Kur Bölge Müdürlüğünün de içinde bulunduğu 45 dönümlük alana yapılması planlanıyor.

Türkiye Kamu Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve beraberindeki sendika başkanları, Zonguldak Valisi Ahmet Çınar'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kadir Bacıoğlu'nun ziyarette 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin yerinin belirlenmesine dikkat çekmesinin ardından konuşan Vali Ahmet çınar, "Yer uygun mudur?" diye sordu. Türkiye Kamu Sen Üyeleri ise bu soruya "Sayın Valim siz uygun gördükten sonra sorun yoktur. Şu anda bahsi geçen yer konusunda da bir sorun gözükmüyor" dedi. Hastanenin yapımı konusunda devlet tarafından bir sorun olmadığına aksine sorunun şehirden kaynaklandığına dikkat çeken Vali Ahmet Çınar, "Hastane yerini beğendiniz mi? Yer uygun mudur? Devletin hastane ile ilgili sorunu yok, sorun şehirde. Para hazır, her şey hazır, niyet de var. Yer konusu çözülememiş" açıklamasında bulundu.

BACIOĞLU: "HASTANE KONUSUNDAKİ HASSASİYETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUZ"

Hastane yerinin belirlenmesi ile Zonguldak'a büyük bir hizmetin getirildiğine dikkat çeken ve Vali Ahmet Çınar'a teşekkür eden kadir Bacıoğlu, "Huzurlu bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hizmet etmek için çalışıyoruz. Bunları temenni ederken kamu kurum ve kuruluşlarında çözüm bekleyen ve zaman içerişimde çözülmesini beklediğimiz çok sorunlarımız var. Bunları da dönem dönem sizinle istişare ederek Genel Merkezimiz ile görüşerek ve siyasi iktidar ile istişare ederek çözmeye çalışacağız. Ben sizin Zonguldak'a gelir gelmez yaptıklarınızla önemli hizmetler yapacağınızı görmüş bulunmaktayım. Özellikle hastane yerinin belirlenmesi konusunda ve şehrimize yakışır bir hastanenin hayata geçmesi konusundaki girişimlerinizi görüyoruz. Özellikle Türk Sağlık Sen tarafından sizden önceki valilerimize getirilmiş olan kompleks bir hastanenin şehrimize kazandırılması yönünde çalışmaları vardı. Sizin de bu yöndeki çabalarınızı takdirle karşılıyor sizlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. Ziyarette konuşan Türk sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Arzu Kara, "Sağlık Bakanımız Recap Akdağ, 2006 yılında şehrimize gediğinde hastane konusunda söz vermişti. O günden bu yana hastanemize kavuşamadık. Ayağınızın tozuyla şehrimizin en önemli sorunlarından birisi olan bu konuyla ilgilendiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi. Ziyarette Vali Ahmet Çınar'a üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün yer aldığı bir tablo hediye edildi.

Editör: Pusula Gazetesi