Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Galerisi’nde düzenlenen sergide, Türkiye’den UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınmış 21 ve geçici listede yer alan 5 kültürel mirasın fotoğrafları beğeniye sunuldu. Serginin açılışına Vakıflar Bölge Müdürü Erdal Pınar, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Uzmanından uyarı: Taze et tüketmek sindirim sistemine sebep olabiliyor Uzmanından uyarı: Taze et tüketmek sindirim sistemine sebep olabiliyor

Sergi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi H. Asena Kızılarslanoğlu ve Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Rabia Aktaş’ın sorumluluğunda yürütülen “Kültür Miras Bilinci ve Koruma” ile “Kültürel Varlıkların Korunması” derslerini alan öğrencilerin sunumları ile gerçekleştirildi.

2 gün boyunca ziyarete açık kalan sergiyi, Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Kerem Seven, Arkeoloji Müzesi Müdürü Erol Kale ve müze uzman arkeologları, Kent Müzesi Müdürü Dr. Murat Karasalioğlu ile üniversiteden çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci ziyaret etti.

Kaynak: İHA