Yoğun katılımla gerçekleştirilen genel kurulda, üç federasyon konfederasyon çatısı altında birleşti ve Konfederasyon Başkanlığına Yunus Kılıç seçildi.
Avrupa Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanlığına Eylem Tan, Anadolu Özel Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanlığına da Çaycuma Damla Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Sahibi Umut Başoğlu seçildi.
Muğla, konfederasyonda Avrupa Özel Özel Eğitim Kurumları Federasyonu Başkanı Eylem Tan ve Başkan Yardımcısı Salih Dündar tarafından temsil ediliyor.
Konfederasyon çatısı altında önemli çalışmalara imza atılmasının hedeflendiğine vurgu yapılan genel kurulda, Özel Eğitim Kurumları Derneği Önceki Başkanı ve Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mustafa Akdemir, Özel Eğitim Kurumları Derneği Önceki Başkanı ve Yüksek İstişare Kurul Üyesi Ahmet Yılmaz, Özel Eğitim Kurumları Derneği Önceki Başkanı ve Yüksek İstişare Kurul Üyesi Mehmet Öztürk ve Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yunus Kılıç kongrede birer konuşma yaptı.
Umut Başoğlu; "Anadolu Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu Başkanı seçilmemde çok büyük emeği ve özverisi olan Konfederasyon Genel Başkanım Sayın Yunus Kılıç'a Yüksek İstişare kurulu üyelerimize, konfederasyonumuzun 81 İl Başkanı ve üyelerine, Dernek Başkanlarımıza ve Yöneticilerimize , 7 Bölge 81 İlimizden Ankara'ya gelip bizlere destek olan cefakar ve vefakar delegelerimize sonsuz teşekkür ediyorum.Güven ve teveccühünüze layık olmak için elimden geleni yapmaya çalışacağım.Saygılarımla".