15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi, Turkuaz Salonda düzenlenen programa Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Halil İbrahim Yüksel, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Fatih Gökdere, firma temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Gaziosmanpaşa Üniversitesinde eğitim gören 3 bin 700’ü aşkın uluslararası öğrencinin dış ticaret alanında da önemli bir rol oynayabilecek potansiyele sahip olduklarını ifade eden Rektör Yılmaz konuşmasında, “Son yıllarda ülkemizin Afrika açılımı politikası doğrultusunda, Afrika kıtasıyla olan ilişkilerimizi güçlendirmeye yönelik birçok ticari anlaşma yapıldı. Ancak, bu anlaşmaların daha etkin bir şekilde uygulanabilmesi için dil bilgisine ve dış ticaret konularında temel düzeyde bilgiye sahip aracılık hizmeti sunacak insan kaynağına olan ihtiyaç ortaya çıktı. İşte bu noktada, üniversitemizdeki uluslararası öğrencilerimizin değerini daha da iyi anlıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘engelsiz sevgiye davet’ programı Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘engelsiz sevgiye davet’ programı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 8-17 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen “Uluslararası Öğrencilere Yönelik Dış Ticaret Eğitimiöne katılan ve başarılı olan öğrencilere protokol tarafından sertifikaları takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Kaynak: DHA