Grup başkanlarına Halk Ekmek Fabrikası’nı gezdirerek üretim aşamalarıyla ilgili bilgiler veren Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, sağlıklı ortamlarda üretim ve satış yapıldığına dikkat çekerek, “Amacımız halkımıza sağlıklı, güvenli, hesaplı ve daha kaliteli ekmek sunmaktır” dedi.

Halk Ekmek Fabrikası’nın son derece modern bir tesis olduğunu ifade eden Başkan Yardımcısı Çöplü, “Fabrikamız tam otomatik, sağlık koşullarına uygun hijyenik bir tesistir. Ekmek nakil araçlarımız ve ekmek kasalarımıza varana kadar üretimin ve satışın gerçekleştiği tüm aşamalarda hijyene ve kaliteye önem veriyoruz. Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliğ ile diğer ilgili yasal mevzuatlara uygun olarak üretimlerimiz devam etmektedir. Üretimimiz sürekli kontrol altında tutulmakta, oluşturduğumuz laboratuvar ile un, maya gibi hammaddelerin girişinden ekmek üretimine kadar tüm aşamalar denetim altındadır. Ürünlerimizde insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal veya yabancı madde kullanılmamaktır. Un ve diğer hammaddeler bölgemizin ve ülkemizin en kaliteli ürünlerinden özenle seçilmektedir. Çalışanlarımız üretim esnasında ve fabrika içerisinde hijyen kurallarına harfiyen uymakta ve sağlık kontrolleri rutin olarak yapılmaktadır. Fabrikamız, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca çıkartılmış kanun ve yönetmeliklere uygun olarak hazırlanmıştır” diye konuştu.

Devletten çocuklara harçlık Devletten çocuklara harçlık

Halk Ekmek fabrikasını inceleyen Belediye Meclisi Grup Başkanları da hijyen kurallarına uygun, son derece temiz ve güvenli bir tesiste ekmek üretimi yapıldığını ifade ederek böyle bir tesisin hizmet vermesi nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. 

Kaynak: DHA