19 Mayıs heyecanı 19 Mayıs heyecanı

Kentte, 23 Şubat- 3 Mart tarihleri arasında Rize Sahil otoparkında 4 bin metrekarelik alanda içerisinde 100’e yakın yayın evi ile 50’ye yakın yazarın yer alacağı kitap fuarının hazırlıkları tamamladı. Birbirinden ünlü yazarların katılacağı fuarda okurlar birçok kitaba ulaşıp, yazarların seminerlerine katılacak.

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, bölgedeki en büyük kitap fuarlarından birini gerçekleştireceklerini belirterek "Daha evvel kitap fuarı veya kitap günleri şeklinde etkinlikler yapılmıştı. Ama uzun bir süredir yok. Bu İstanbul ve Ankara'daki gerçekleşen kitap fuarlarının devamı mahiyetinde yapılan bir fuar. Büyük emek ve gayretle bir çalışma gerçekleştirildi. Ve yarın inşallah açılışını gerçekleştireceğiz. Çay bardağımızın yanında 4 bin metrekarelik bir çadır kuruldu. 100’ün üzerinde yayın evi ile 50'nin üzerinde yazarımız, hem imza günü hem de söyleşi yapacaklar. Ve bölgemizdeki en büyük kitap fuarlarından birini gerçekleştireceğiz. Biz ümit ediyoruz ki, bu geleneksel hale gelsin. Biz bunu sağlamaya çalışacağız. Her sene bunu yapmaya niyetliyiz. Şehrimizin bu manada kültürel ihtiyacını gidermiş olalım” dedi.

‘KİTAP VE ÇAY VAZGEÇİLMEZ’

Herkesi fuara davet eden Vali Baydaş, “Bütün hemşerilerimizi, bir sonraki Pazar gününe kadar çocukları ile beraber fuara davet ediyorum. Çocuklar o kitapların havasını alsın, gençler ve çocuklarla beraber oralar cıvıl cıvıl olsun istiyoruz. Kitap ve çay vazgeçilmez" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA