Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Mekke'nin Fethi ile ilgili açıklamasında, "Mekke'nin fethi, yeryüzünde tevhidin timsali ilk mabed olan Kabe'nin bulunduğu şe­hir Mekke'yi, Müslümanların Kureyşlilerin elinden 11 Ocak 630 senesinde alması ile gerçekleştirilmiştir. Hz Muhammed (S.A.V.)' in komutasında savaş için hazır olan Müslüman ordu fazla direnişle karşılaşılmadan şehir almıştır. Buradan fethedildi denilince işgal anlaşılmamalıdır. Çünkü inancımızda fetih, insanı insana kul ettiren, nefsine kul ettiren, servete ve dünyalığa kul ettiren ve şehvete kul ettiren ögelerden kurtararak, sadece Allah'a kul olma ve böylece izzete kavuşma imkanını sağlamaya çalışmanın başarıyla sonuçlanmasıdır. Efendimiz Müslümanlara fetihten önce "Size karşı koyulup, saldırılmadıkça, kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz. Hiç kimseyi öldürmeye yeltenmeyeceksiniz." emrini vermiştir. Çünkü İslam insanı öldürmeyi değil yaşatmayı emreder.

Bugün ise Müslümanların yaşadığı ve bizim bölgemizde özellikle Suriye' de, Halep' te gerçekleştirilen katliamlara çok üzülmekte ve milletçe insani olarak elimizden geleni yapmaktayız. İslam dünyası olarak zulme ve zalime karşı birlik, beraberlik içinde olmalıyız.

Mekke'nin fethi vesilesiyle tüm insanları birlik, beraberliğe, kardeşliğe davet ediyor, düşmanlığın, kavganın ve kaosun son bulmasını umuyor, dostluğun, barışın egemen olduğu saadet ve sevgi dolu bir dünya diliyor saygılar sunuyorum" ifadelerine yer verdi.

Editör: Pusula Gazetesi