Zonguldak'taki sağlık kuruluşlarındaki sağlıksız işler Ankara'dan dönüyor. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nde uzman olarak çalışan Şevki Çetin'in Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki usulsüzleri açığa çıkarmasının ardından başlatılan operasyon Genel Sekreter Muharrem Erdem ile Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun'un elinde patladı.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun'un kardeşi Hasan Tosun'un yöneticiliğini, Adem Taşçı'nın ise müdürlüğünü yaptığı Atatürk Devlet Hastanesi'ndeki usulsüzlükleri gündeme getiren ve haksız taleplere izin vermeyen Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Üke'de hedef tahtasına oturtulmuştu.

Hasan Tosun ve Adem Taşçı'nın yalan beyanları ile Hasan Tosun'un İl Başkanı olan abisi Zeki Tosun'un yoğun baskıları sonucu Mustafa Üke'ye, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Muharrem Erdem tarafından disiplin cezası verilerek görevden almak için Ankara'ya göndermiş olduğu cezalara Ankara'dan olumsuz cevap geldi. Bakanlık, Mali Hizmetler Başkanı'nın ayak oyunları ile görevden alınmasına onay vermedi.

Bu soruşturmadan Hasan Tosun'un aldığı ceza puanı da Genel Sekreter Muharrem Erdem tarafından düşürülmüştü.

Her geçen gün kötüye giden hastanelerimizin durumuyla ilgilenmek yerine koltuklarını korumakla uğraşan yöneticilerin yaptıkları usulsüzlükler de siyasi desteklerle örtülmeye çalışılıyor.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun'un, kentin o kadar sorunu varken, kardeşinin yarattığı sorunları kapatmakla uğraşıyor.

Bilindiği gibi Zeki Tosun kardeşi Hasan Tosun'u Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri yaptırmak istemiş bakanlıkta "Eğer bu talebinizde ısrarcıysanız siz İl Başkanlığını bırakın" denildiği iddia edilmişti.

Türkiye'nin en başarısız hastane yöneticilerinden biri olan Hasan Tosun'u korumak için Mustafa Üke'yi harcamaya çalışan Tosun kardeşlere "Bükemediğin eli öpeceksin" diyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi