TTK´nin kasım ayı ´´TTK Haber´´ bülteninde, Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu Kararı çerçevesinde kuruma tahsis ödeneğin, 5 adet ana proje ve alt kalemlere dağılımı yapıldıktan sonra onay sürecinin başlatılacağı belirtildi.


Bu yıl ki yatırım programı kapsamında ekim ayı sonu itibariyle 15 milyon YTL harcama gerçekleştirildiği anlatılan bültende, şunlar kaydedildi:


´´Bu yıl 25 milyon YTL´lik ödenek ayrıldı. Alımlar ile ilgili ihale ödemelerinin yılın son döneminde gerçekleşmesi nedeniyle program ödeneğinin tamamının yıl sonunda harcanması beklenmektedir. 2009 yatırım ödeneği de bir önceki yıla göre yüzde 20 artışla 30 milyon YTL olarak belirlendi.


Son yıllarda büyük gelişme gösteren Zonguldak Limanının performansı da gittikçe yükseliyor. Liman, 2007´de gerçekleştirdiği 31,2 milyon dolar ihracat tutarına 2008´in ilk 9 ayında ulaştı. Geçen yıl ki 73,9 milyon dolarlık ithalat ise bu yılın 9 ayında 71,8 milyon dolar gerçekleşti. Tren Ferisi ile taşınan vagon sayısı da yüzde 15 arttı.´´



-YER ALTI HARİTASI-



Bültende, kurumun yer altı ve yer üstü tesislerinin mevcut yapısı hakkında detayların tespitinin yanında ileriye dönük verilerin hazırlanmasını sağlayacak bilgilerin elde edilmesi amacıyla Coğrafi Bilgi Sistemi için hazırlıkların tamamlandığı belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:


´´İhale için çalışmalar başladı. Sistemle yer altının jeolojik yapısının, tesisinin ve makine teçhizat donanımının görülmesinin yanı sıra üç boyutlu olarak haritası çıkarılacak. Proje kapsamında, genel müdürlük ve müessese birimlerinde kullanılmak üzere yüksek kapasiteli bilgisayar ve monitörler temin edilmiştir. Sistem ayrıca, çizim olanağı sağlayan gelişmiş çizici ile takviye edilmiştir.´´



-PERSONELE GÖRÜNTÜLÜ KONTROL-



Kurum çalışanlarının giriş çıkışlarının kontrolünün yapıldığı Personel Devam Kontrol Sistemi´nin görüntülü hale getirildiği anlatılan bültende, şunlar belirtildi:


´´İlk uygulaması TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğünde hizmete giren sistemle çalışanların sadece giriş-çıkış sırasında kulladıkları kart bilgileri değil, kamerayla alınan görüntüleri de sisteme aktarılıyor. Başkalarının kartının kullanımını ortadan kaldırmayı amaçlayan sistem, kurumun Karadon ve Amasra Müessese Müdürlüğünde analiz aşamasında olup çalışmaların TTK´nin tüm birimlerine yaygınlaştırılması hedefleniyor.´´



-DOKÜMAN YÖNETİMİ BİLGİ SİSTEMİ-



Bültende, kurumda Doküman Yönetimi Bilgi Sistemi oluşturma çalışmalarında sona gelindiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:


´´Sistemin 2009´un ilk aylarında devreye alınması hedefleniyor. Böylece, evrak üretmek için harcanan kağıt, yazıcı, mürekkep ve zamanın yanında yönetim ve saklama işleri için personel ve buna bağlı giderlerden de tasarruf sağlanacak. Her türlü arşiv belgesi saniyeler içinde saklanarak talep halinde bulunabilecek. Arşivler, yasal saklama zorunlulukları, aşırı rutubet, yangın ve su basması gibi risklerden uzak güvenli şekilde oluşturulacak. Sistem sayesinde, teknolojik gelişmelere uygun çağdaş ofis yapılandırılması sağlanacaktır.´´


TTK Bülteni´nde, kurumun mali yapısı içinde maliyet unsuru teşkil eden her türlü hizmet, bilgi ve iletişim sürecinin doğru, güvenilir ve hızlı biçimde sağlanması kapsamında TTK´nin Ankara Misafirhanesi hizmetleri ile kara nakliyat araçlarına ait tüm bilgilerin veritabanına aktarıldığı belirtildi.

Editör: Pusula Gazetesi