TÜİK Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, toplam kırmızı et üretiminin bir önceki döneme göre yüzde 18 oranında arttığını söyledi. Bölge Müdürü Şeref Demirtaş; konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi: &[#]8220;Toplam kırmızı et üretimi 2.&[#]8217;nci çeyrek döneminde 218 bin 432 ton olarak tahmin edildi. Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre yüzde 18,1, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 oranında arttı. Sığır eti üretimi 189 bin 848 ton olarak tahmin edildi. Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 15,8, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 oranında arttı. Koyun eti üretimi 23 bin 451 ton olarak tahmin edildi. Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre yüzde 35, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 6,8 oranında arttı.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi