Bartın Güzel Sanatlar ve Turizm Derneği bünyesinde kurulan Tiyatro Çınar, sekiz akşam boyunca Kültür Evi&8217;nde izleyicileriyle buluşuyor. 1997 yılında Nobel Edebiyat Ödülü kazanmış, İtalyan yazar Dario Fo ve eşi Franca Rame&8217;in yazdığı &8216;Hamile Adam ve Japon Kuklası&8217; oyuncuların muhteşem performanslarıyla, seyircilerin bol kahkahaları arasında izlendi.



Oyunun konusu



Oyunun konusu şöyle; &8220;Hayatından bezmiş işçilerin ve Armida adlı işçinin amirlerine karşı oluşan olaylar ve yanılgılarının sebep olduğu durumların anlatıldığı oyun sahneye konulduğu ikinci gecesinde de büyük beğeni topladı. İtalya´da bir fabrika, işçilerin daha verimli çalışmaları için işçilere küçük haplar verilerek çalışma kapasiteleri arttırmaya çalışılır. Ancak işçiler artan çalışma saatleri ve ağır tempodan yorgun ve bitap düşerler. İşçilerden bir kız aklını yitirir. İşçiler arasında dolaşan bir söylentiye göre Japonya´daki fabrikalarda çalışan işçiler amirlerinin kuklalarına gidip ağzına geleni söyler ve rahat ederlermiş. Bizim iş yerine de böyle bir kukla alınacak biz de stres atıp daha verimli çalışacağız derler. Amirlerinin vurdumduymaz ve aşağılayıcı tavırlarından bıkmış olan Armida´nın bu durum çok hoşuna gider ve birbirinden komik durumlar ardarda gelir.



Oyuncular ve sınır



Hamile Adam ve Japon Kuklası&8217;nın oyuncuları: Ayşe Ustaoğlu, Engin Şahin, Özgür Özdemir, Pınar Tarhan, Nurten Gülden, Şamil Karakaş, Mustafa Karabıyık, Kubilay Menteş. Işık: Mehmet Yüksel-Özkan Baki, Efekt: Demet Dinç, Müzik: Şamil Karakaş, Sanat Danışmanları: Dilek Menteş Özmen, Hayati Özmen. Tiyatro Çınar; 20-21-22 Nisan 2011 akşamları saat 20.30&8217;da Muzaffer İzgü&8217;nün yazdığı &8220;Sınır&8221; adlı oyunu sergilemeye devam edecek. Yönetmenliğini Kubilay Menteş&8217;in yaptığı, başrollerini Mustafa Karabıyık ve Mehmet Yüksel&8217;in paylaştığı oyunda, iki oyuncu da adeta devleşiyor ve müthiş bir performans sunuyorlar. Evlerinden, sevdiklerinden, alıştıkları yaşam tarzından uzakta, silahların gölgesinde, sınırlarını korumakla görevlendirilmiş iki komşu ülkenin askerleri arasında geçen, kara mizah öğeleriyle yüklü, hem dramatik hem de komik içeriği bulunan, savaş karşıtı oyun seyirciden yoğun alkış topluyor. Müzik: Şamil Karakaş, Efekt: Demet Dinç, Işık: Pınar Tarhan-Özkan Baki, Sanat Danışmanları: Dilek Menteş Özmen, Hayati Özmen.

Editör: Pusula Gazetesi