TFF 2.lig Beyaz Grup'ta 21 Ocak Cuma günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda Zonguldak Kömürspor'un lider Pendikspor ile oynadığı karşılaşmanın sonunda çıkan olayların ardından hakem ve gözlemci raporlarını inceleyen TFF Disiplin Kurulu Zonguldak Kömürspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevketti.

HAKEM MAÇI KATLETMİŞTİ

2-0'dan maçı 2-2'ye getiren Zonguldak Kömürspor aleyhine 90+8'nci dakikada uydurma bir penaltı vererek Pendik'in sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağlayan maçın Trabzonlu hakemi Alpaslan Şen'e bitiş düdüğünün ardından Zonguldak Kömürsporlu futbolcular ve yöneticiler tepki göstermişti. Çıkan tartışmalar nedeniyle Zonguldak Kömürspor ve bir yönetici PFDK'ya sevk edildi.

HAKEME CEZA GELECEK Mİ MERAK EDİLİYOR
Maçı adeta katleden, çaldığı ve çalmadığı düdüklerle Zonguldak Kömürsporlu futbolcuların sinir uçları ile oynayan, maçı göz göre göre Pendikspor'a veren maçın Trabzonlu hakemi Alpaslan Şen'e MHK'nin ve TFF'nin ceza verip vermeyeceği merak konusu.

TFF FUTBOL DİSİPLİN KURULU'DAN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE

Disiplin Kurulu toplantısında Zonguldak Kömürspor için yapılan açıklama şöyle: "CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübü'nün 21.01.2022 tarihinde oynanan CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR-PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübü idarecisi DAVUT ACAR'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi, Müsabakalarda Uygulanacak Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat'ın 4/3 maddesi ile 2021-2022 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 5/9 maddesi uyarınca ve "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 25.01.2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir"