Uçar: "Çok gergin ve sıkıntılı bir kongre süreci yaşadık. Teşkilatımızın içinde bölücülere yer yoktur ve buna izin vermeyeceğiz. Aramızda kongre sürecinde karşı listede olan arkadaşlarımız var. Ayrımcılık asla olmayacak" dedi.


Ak Parti İl Teşkilatı İl Başkanlığı seçimini kazanmalarının ardından İl Başkanı Hamdi Uçar, Alaborina Restaurant´ta Birlik ve Dayanışma Yemeği düzenleyerek partililerle bir araya geldi. Yemeğe, Ak Parti Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, Belediye Başkanları, ilçe ve belde başkanları, Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile partili katıldı.


Hamdi, Uçar karşısında seçimi kaybeden eski Başkan Celil Uzun yemeğe çelenk gönderdi. Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ise festival programı nedeniyle yemeğe katılamayanlar arasındaydı. Son kongrede Celil Uzun ile birlikte hareket eden isimlerinden Halit Gülay, Şekip Günaydın, Mehmet Gök gibi bir çok isim dayanışma yemeğine katılmadı. Milletvekili Fazlı Erdoğan ilk konuşan Milletvekili oldu. Ereğli´deki bir programı nedeniyle ayrılmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan konuşmasını tamamlayıp kürsüden kapıya yöneldi. Erdoğan´ın gitmesiyle birlikte salon kısmen boşalırken, daha sonra söz verilen Milletvekili Polat Türkmen´in konuşması ise çok kısa sürdü. İlçe başkanları adına ilk konuşmayı yapan Merkez İlçe Başkanı Aytekin Celal Kazancı, kongre sürecini değerlendirerek şunları söyledi: "Kongremizi bitirdik. Teşkilatlarda söylemler bitti ve şimdi icraat zamanıdır. Her zaman olduğu gibi bundan sonra da Ak Parti´nin söylemleri içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Birlik, beraberlik içerisinde Zonguldak için hizmetlerimize devam edeceğiz."


Uçar, basını eleştirdi,


birlik beraberlik istedi


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da çok önemli bir kongre sürecini başarıyla geçindiklerini ve bundan sonraki süreçte çalışmalara hızla devam edeceklerini söyledi.


Konuşmasında basını ve köşe yazarlarını eleştiren Hamdi Uçar şöyle konuştu; "Şu an salonu gördüğünüz zaman duygulanmamak elde değil. Heyecanlanmamak elde değil. Ak Partimizin ilk kurulduğu günleri hatırlıyorum şu an salona bakarken.


Zaman zaman iftar yemeklerinde zaman zaman sosyal etkinliklerimizde Ak Parti ailesi olarak bir araya geldik. Şimdi Ak Parti&[#]8217;nin heyecanının kalmadığını, Ak Parti&[#]8217;nin bittiğini düşünenlere salonun bir cevap olduğunu düşünüyorum.


Biz çok önemli süreçlerden geçtik. Sayın ilçe başkanı arkadaşımın ifade ettiği gibi Ak Parti ailesi olarak il kongremizi tamamladık. Ve arkasından birlik ve beraberliğin pekişmesi için bir yemek organize edelim dedik. Senlik benlik gözetmeksizin davasına hizmet eden bütün arkadaşlarımızı davet ettik. Tabi Cumartesi günü belediye başkanlarımızın, teşkilat mensuplarımızdan bazıları bana telefon açarak, mazeretlerini bildirdiler, katılamadılar. Ama bu yemekle kalmayacağız. Önümüzdeki günlerde çok farklı etkinliklerle bir araya geleceğiz. Durmak yok yola devam sloganıyla etkinliklerimize hız vereceğiz.


Çok zorlu bir süreçten geçtik. Ak Parti&[#]8217;nin 7 yıllık dönemi içinde ülkemize yapmış olduğu hizmetleri etkinliklerimizde basının karşısına çıkarak anlatmaya çalıştık. Ama ortam çok sıcak olduğu için detaya girmeden kısa ve öz teşkilat olarak ne yaptığımızı zafiyete uğratmak isteyenlere karşı mesajım olacak. Çok önemli ve çok gergin bir kongre süreci yaşadık. Kızgınlıkların, dargınlıkların bittiği gün olarak inandığım bu gün bu salonda birliğin beraberliğin kardeşliğin pekiştiği bir gün olarak görüyorum. Geçmişte söylenin tenkitleri, eleştirileri, partimiz ve davamız içerisinde kim ne demişse desin hepsini geride bıraktık. Takılmadan, hizipçilik yaratmadan, kavga etmeden, yolumuza devam etmek için yeni ekibimizle yeni heyecanla yola çıktık.


Geçmişte kim ne söylediyse söylemiş. Hiç önemli değil hiç takıntımız yok. Ama zaman zaman ulusal basında olduğu gibi yerel basında da teşkilatlarımızı birbirine takarak kavga ortamı oluşturmak isteyen köşe yazarlarımız yada dışarıdaki bir takım muhalif gruplar bir takım ayaklı gazeteler, teşkilatlarımızın içerisindeki uyumu ahengi bozmak için oldukça fazlasıyla çaba sarf ettiler.


Hiçbir zaman partimizin başarılı hizmetlerini köşe yazılarında ele almadılar. Tek bir örnek vermek istiyorum. Ak Parti iktidarı döneminde çeşitli hizmet ve başarılarımız oldu. TTK´ya 5 bin işçi alındı. Yerel basında hiç yazılmadı, hiç çizilmedi. Hiç takdir edilmedi biliyor musunuz? Şehir Merkezi&[#]8217;nde Ulu Cami´nin hemen karşısında derenin üzerinde bir projemiz var. Şimdi zaman zaman vatandaşların fikirlerini alıyoruz. Hiç kimse sitem etmiyor. Kimse serzenişte bulunmuyor. Neden? Gece gündüz çalışılıyor. Bu hizmetin bir an evvel halkımızın hizmetine sunulması için halkımızın bu çileden kurtulması için çalışılıyor. Belli ki vatandaşımızda görüyor, böyle bir hizmetin kazandırılması için çaba sarf ediliyor. Ama yerel basında ne köşe yazarlarımız ne yerel basınız hiçbir zaman ele almıyor.


Seçimlerin ardından çalışmalar durduruldu diye yazılar yazıldı. Kimse bu oyunlara gelmesin. Bunlar bizi parçalamak maksadıyla yapılan entrikalardır. Açıkçası teşkilatımızın içerisinde hizipçilere, kavgacılara ve bölücülere yer yok. Biz herkesi kucaklamak için yola çıktık. Bize bir adım gelene, bize üç adım dört adım gelene beş adım gelmek için kollarımızı sıvadık.


Birliğimizi ve beraberliğimizi hiçbir güç bozamayacaktır. Eğer biz bahsettiğim güçlerin oyununa gelirsek elbette başarılı olmamız mümkün değil. Zaten gelmeyeceğimizin göstergesi de karşımızda durmaktadır. Yemeğe katılım bunun göstergesidir. Ak Parti ailesinin başında olan bir başkan olarak her defasında dile getirdiğim beraberlik mesajlarını icraata geçirerek teşkilatlarımızı kaynaştırarak takım oyunu ile birlikte hizmet etmek için kollarımızı sıvadığımız söylüyoruz. Kim ne derse desin birilerinin bir şey söylemesi hiç önemli değil. İcraatlarımıza bakacağız. Biz kendimizi davaya adadık.


Aramızda eski kurucu arkadaşlarımız var. Aramızda kongre sürecinde karşı listede olan arkadaşlarımız var. Ayrımcılık asla olmayacak. Benden sonra çok değerli milletvekillerimizde konuşacak. Zaman zaman yapılacak olan sosyal etkinliklerle bir araya geleceğiz. Bunları yılda bir yapmayacağız.


Bir takım çevrelere önemli mesajlarımız olacak. Sık sık bir araya gelerek bütünlüğü-müzü koruyacağız. Ben şimdi bizden Ak Parti&[#]8217;nin birliğini ve beraberliğini simgeleyen bir hareket istiyorum. Herkes ellerini kaldırsın. Ak Parti&[#]8217;nin birliği, beraberliği bu. Böyle kenetleniyoruz" dedi.


Erdoğan: ´Hamdi atama ile başkan oldu´


Ak Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da ise kongrelerin ve teşkilatların siyasetin temeli olduğunu belirterek, ´Bu ülkeyi hep birlikte kalkındırmak zorundayız´ dedi.Erdoğan konuşmasına söyle devam etti:"Hamdi Başkanımız atama ile başkan olmuştu şimdi ise seçilerek başkanlık yapacaktır. Ben kendisine başarılar diliyorum. Birlik beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kongremizin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."


Türkmen: ´Ekonomimizi dünyada 10. sıraya sokacağız´

Ardından Milletvekili Polat Türkmen´de bir konuşma yaparak, birlik ve dayanışma yemeğinde bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kongre sürecini de değerlendiren Türkmen; "Biz ekonomimizi dünya ekonomisin de 10. sıraya sokmak için çalışıyoruz. İl kongremizi yaptık ve artık önümüze bakacağız. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her şeyimiz birlik ve beraberlik içerisinde olacaktır. Çalışmalarımıza, hizmetlerimize her zaman olduğu gibi bundan sonra da devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi