Zonguldak Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 2022 yılı Olağan Genel kurulu Esnaf Odaları Birliği sonunda yapılacak.

Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasının merhum Başkanı Murat Bahadır'ın yerine bakan Mehmet Boran, kongrede aday olmayacağı ifade ediliyor.

Zonguldak Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın 2022 yılı Olağan Genel kurulunda Başkan adaylığını açıklayan Yerzi Çetin'in sahibi Çetin Yıldız'ın seçilmesine ve başkan olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Kongre öncesi açıklama yapan ve terzi esnafına seslenen Çetin Yıldız, "Zonguldak'ta uzun zamandır varlığı belli olmayan Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasını tekrar canlandırmak ve statü kazandırmak için elimden gelen tüm gayreti göstereceğim. Odamızın üyesi çok az ve bir çok esnaf arkadaşım Odaya üye olmuyor. İlk işim ve hedeflerimden biri Zonguldak'taki tüm terzi esnafını Odaya üye yaparak, güçlü bir Oda oluşturmak.

Zonguldak'ta bir çok esnaf Odası'nın verdiği fiyat listesi ile çalışırken maalesef terzi esnafının bir fiyat listesi yok. İlk hizmetlerinden biride terzi esnafına fiyat listesi oluşturmak ve terzi esnafını rahat bir nefes aldırmak istiyorum. Odamız maalesef bugüne kadar üyeleri ile dayanışma ve kaynaşma içinde olamadı. Bir an önce üyeler arasında dayanışma ve kaynaşma sağlamak. Usta sanatkarlarımıza ve meslekte 40 yılını dolduranlara plaket ve şilt vererek onurlandırılacaklar.

Zonguldak'taki bir çok terzi esnafının desteğiyle aday oldum ve o bu desteklerini boşa çıkarmayacağından emin olabilirler. Zonguldak'ta terzi esnafı yeniden canlanacak ve belirli bir statüye ve güce sahip olacak. Mesaimin bir kısmını üyelerime bir kısmını da kendi işime ayıracağım.
Destekleri ile beni aday gösteren tüm terzi ve kunduracı esnafına şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.