Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nun ve rödevanslı sahaların üretiminin artırmak için çalışmalar yapılması gerektiğini belirtti.
Kurumun kaynaklarının yeterince kullanılmadığını belirten Milletvekili Uçar "Taşkömüründe özel sektör ve kamu ayağının güçlendirilmesi lazım" dedi.

Milletvekili Uçar, gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı;

Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanımız sayın cumhurbaşkanımıza takdim ettiği bir dosya var. Onun dışında bizim bildiğimiz herhangi bir şey yok. Uzun Mehmet'i anma töreninde konuşma yapan arkadaşlarımızla aynı dili kullandığınızı gösteriyor. Aynı şeyleri söylüyoruz ama çözüm çözüm açısından aynı mücadeleyi vermiyoruz gibi bir algı oluşuyor. Bir gerçeği ortaya koymak lazım, Türkiye Taşkömürü Kurumu Türkiye'ye mal olmuş bir kurumdur. Bu anlamda kurumun kendi bünyesinde yapacağı konferanslar, sempozyumlarla ve çalıştaylarla gündeme gelmesi lazım. Kurumun rehabilite edilmesi ve verimli olması açısından teknik anlamda neler yapılabilir bu tür çalışmaların yapılması gerekir. Siyasi erk olarak bizim yatırımlarla ve istihdamda ilgili hazineden ya da diğer bakanlıklardan ne yapılması gerekiyorsa takipçisi olacağız. Ancak zaman zaman yılda bir defa törenlerde fadi etmenin dışında sendika ve teknik ekiplerin bir araya gelip bir takım çalışmalar yapması gerekir.
Çalıştay önerisi var buna benzer çalıştaylar yaparak kurumun nasıl verimli hale geleceğini değerlendirmek lazım.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun kurumu ayakta kalması için, verimli hale gelebilmesi için 19 yıldır bu iktidardayız ve muhalefetin sürekli kapattı kapatılıyor, özelleştiriliyor gibi cümleler kullanmasına rağmen her defasında zararın artmasına da rağmen her defasında yeni yatırımlarla ve istihdamlarla ayakta tutmaya çalışıyoruz. Bunun sendika ayağında da, işveren ayağında da bir takım çalışmalar çalışmalar yapılarak teknik anlamda da somut bir şekilde ortaya getirilmesi lazım.
Kurumun kaynakları verimli kullanılmıyor. Nerede ne zaman davet ederlerse hangi ortamda olursa biz samimiyiz bir araya geliriz. Ancak şunu söyleyim kurum çalışanların, sendikanın yönetenlerin değil. TTK hepimizin. Biz bu pencereden bakarak değerlendirmeyi yapıyoruz.
Şu anda kurumun imkanları verimli kullanılmıyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumunda rödevanslı sahalarda üretimin daha verimli olması lazım.
Bu anlamda geçen hafta rödevanslı saha sahipleri ile birlikte Enerji Bakanı Fatih Dönmez ile görüştük. Onların sorunlarının kaldırılması ve verilecek desteklerle ilgili ne yapılabilir onlar görüşüldü.
Hem özel sektör ve kamu ayağının güçlendirilmesi lazım ki öyle bilinçsizce değil planlı bir şekilde teknik çalışmalar yapılarak artırılması gerekir.