TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden temsilcimiz Zonguldak Kömürspor Pazar günü saha ve seyircisi önünde 24 Erzincanspor'a 2-1 mağlup oldu. Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk maçın hakemi Safa Yılmaz'ın kötü yönetimini eleştirerek "Yediğimiz 2 golde ofsayttı. Safa Yılmaz bizdeki dürüst adaletli karakterli hakem intibasını artık kaybetmiştir. Biz tarihimize leke sürecek hiç bir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız" diyerek büyük tepki gösterdi.

YARDIMCI HAKEM ISRARLA BAYRAĞINI KALDIRDI

Maçın 39'ncu dakikasında Erzincanspor atağında yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdı, bayrağını ısrarla indirmedi. Zonguldak Kömürporlu futbolcular ise ofsayt gerekçesiyle duraksadı. Ancak maçın hakemi ofsayt vermedi ve atak golle sonuçlandı. Bu durumda ise futbolcular, teknik heyet ve taraftar hakem Safa Yılmaz'a büyük tepki gösterdi.

ÖZTÜRK: 'KİMSE BİZİM ÜZERİMİZDEN PLAN YAPMASIN'

Zonguldak Kömürspor yönetim kurulu adına açıklama yapan Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk şunları söyledi: "Maçın hakemi Safa Yılmaz bu ligin adaletli ve karakterli hakemlerinden biri olarak hafızalarımızda yer almaktaydı. Taki dünkü Erzincan maçına kadar. Niyeti baştan belli olan maçın ilk 20 dakikası içinde sarı kartlarıyla takımımızı frenlemeye ve verdiği vermediği kararlarla oyunumuzu ve oyuncularımızı demoralize etmeye hemen maçın başında başlamıştır. Her ne kadar ligde bir hedefimiz kalmamışsa bile Zonguldak Kömürspor tarihine hiç bir leke sürmeden ligi tamamlamak tek amacımız olduğunu herkes bilsin. Ortaya çıkan bu durum Play-off mücadelesi veren diğer takımların kaderiyle oynamaktır, sahada mücadele veren futbolcularımızın emeğini çalmaktır. Safa Yılmaz bizdeki dürüst adaletli karakterli hakem intibasını artık kaybetmiştir. Herkes şunu bilsin ki Zonguldak spor tarihine leke sürecek hiç bir oluşumun içinde olmadık, olmayacağız. Kimse de bizim üzerimizden plan yapmasın. Biz kalan 2 maçımızı da çıkıp aslanlar gibi oynayacağız. Kim Play-off a girer kim girmez bizi ilgilendirmiyor. Hakem Safa Yılmaz verdiği iki ofsayt golüyle bizi zan altında bırakmıştır. Maçın görüntülerini TFF VE MHK ya göndereceğiz ve bu skandal kararları veren hakemin takipçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşmak isteriz"