TFF 2. Lig kırmızı grupta mücadele eden temsilcimiz Zonguldakspor Cumartesi günü saha ve seyircisi önünde Pendik'i konuk edecek. Kırmızı-lacivertli ekip 2 sezon önce deplasmanda oynadığı Pendikspor maçında rakip taraftarlar tarafından kötü muamele ile karşılaşmış ve Zonguldakspor taraftarları arasında istenmeyen olaylar meydana gelmişti. Aynı maçta Zonguldakspor taraftarları Pendikspor'un pankartını alarak Zonguldak'a getirmiş ve sosyal medyaya yansıtmıştı. Buna karşılık ise Pendik taraftarı da Zonguldakspor'un pankartını alarak İstanbul'a götürmüştü. Bu olaylar bardağı taşırmış, geçtiğimiz sezon iki takım taraftarına da deplasman yasağı getirilmişti.

İL GÜVENLİK KURULU TARAFTARIN GÖRÜŞÜNÜ ALDI

Zonguldak İl Güvenlik Kurulu Zonguldakspor-Pendikspor maçı öncesinde Genç Zonguldaklılar ve Ultras Elmas taraftar gruplarının tribün liderlerini toplantıya davet ederek konuyu masaya yatırdı. Taraftar grupları ise böyle olaylara karşı olduklarını ve Pendik taraftarı için yasağın kaldırılması talebinde bulundular. İl Güvenlik Kurulu ise Pendik taraftarının yasağını kaldırma kararı aldı.

PENDİK TARAFTARINA KARŞILAMA OLACAK

Genç Zonguldaklılar Tribün liderlerinden Zeki Beybeyoğlu Pendik taraftarlarını karşılayarak güzel bir ağırlama yapacaklarını belirtti. Beybeyoğlu konu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

"Vali yardımcısı, Emniyet müdür yardımcıları ve tribün liderleri olarak geçtiğimiz hafta Pendik maçı ile alakalı bir toplantıya katıldık. Pendik'e verilen deplasman yasağını kaldırdık. Deplasman herkesin hakkıdır. Biz burada zaten Zonguldakspor'umuzun her maçını izliyoruz. Ama gurbette yaşayan Zonguldaklı hemşerilerimin maçını izleme şanssı az. Bizde ceza alarak buna engel olmayalım. Bu hafta olaysız ve geçmişe bir sünger çekelim. Biz de Pendik'e gidelim. Gurbetçilerimiz maça gelebilsin. Yani yasaklar bitsin. Takımımız zaten maddi sıkıntıda. Para cezası almayalım. Bir olalım, güç olalım. Şimdiden şehrimize gelecek olan Pendiklilere hoşgeldiniz diyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi