Bakkallar ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Şükür Küçükali, İzmir´de ekonomik kriz nedeniyle alacaklarını alamayıp borcunu ödeyemediği için kendisini dükkanına asarak intihar eden esnafı örnek göstererek hükümeti uyardı.
Küçükali, hükümetin her şeye açılım yaptığını esnaflarında ´esnaf açılımı´ istediğini belirterek, meclisin ekonomik kriz çözümü için harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Bankaların esnafa kredi vermediğini ve insan yerine koymadığını belirten Küçükali; "Türkiye´nin her tarafında küçük esnaf adeta yok sayılıyor. Şuanda küçük esnaf perişan vaziyette sürünüyor. Örneğin İzmir´de bir esnafımız alacaklarını alamayıp borçlarını ödeyemediği için kendisini bakkal dükkânın ortasına asarak intihar etti. Bu tür esnafların intihar olayları son zamanlarda daha da fazla arttı. Bu da ekonomik krizin insanları ne noktaya getirdiğinin göstergesidir. Marketler şehir merkezlerine girmedikçe küçük esnaf, ekonomik krizi kaldıramaz oldu. Esnaf çaresizce günü kurtarmanın hesabını yapıyor. Hükümet biran önce küçük esnaf üzerinde yasaları esnetmesi gerekiyor. Meclis her şeye açılım yapıyor. Artık küçük esnaf içinde açılım yapsın. Esnaf bunaldı, bitmiş vaziyette hükümetten esnaf açılımı istiyoruz. Bankalar esnafa kredi vermiyor. Kırmızıçizgilisin diye insan yerine koymuyor" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi