Meteorolojiden yapılan açıklama şöyle: "Mevcut yağışların devamında, Cumartesi günü (11.06.2022) batı kesimlerden başlayarak ülkemizin yeni bir yağışlı ve serin havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca bölgemizde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarının hafta sonundan başlayarak bölge genelinde azalarak yer yer mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki günlerde bölgemizde beklenen hava durumu;

10.06.2022 Cuma: Bölgemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kırıkkale, Çankırı ve Batı Karadeniz, çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Karabük, Bolu'nun doğusu ile Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

11.06.2022 Cumartesi: Bölgemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Kırıkkale, Çankırı ve Batı Karadeniz çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz ile Kırıkkale, Çankırı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

12.06.2022 Pazar: : Bölgemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kırıkkale, Çankırı ve Batı Karadeniz, çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. .

Önümüzdeki hafta başından itibaren de yağışların bölge genelinde ağırlıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Yerel kuvvetli yağışlar ile ilgili olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı hava tahmin raporları ve meteorolojik uyarıların dikkatle takip edilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması önem arz etmektedir.

Başlama-Bitiş Zamanı : 10.06.2022 12:00 - 13.06.2022 21:00

Oluşması Muhtemel Riskler

Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar - Çatı Uçması