Şener, partisini Bilkent Otel´de düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Şener, yeni bir siyaset tarzı inşa etmek için yola çıktıklarını söyledi. Şener, ´´Bu ´Türkiye Partisi´dir, Türkiye´nin partisidir, geleceğin partisidir. Türkiye Partisi ile birlikte el ele ülkedeki siyaseti toptan değiştireceğiz. Yeni bir siyaset tarzı ortaya çıkaracağız´´ diye konuştu.


Türkiye Partisi´nin amblemi, mavi fon üzerine beyaz zeminli Türkiye haritası içerisinde tokalaşan iki el olarak belirlendi.


ÖNCE DİLEKÇE: Partinin kurucu üyelerinden Avukat Mehmet Erşahin, Eski Vali Abdülkadir Sarı, Yasemin Öney Cankurtaran ve Sinan Kolcu, İçişleri Bakanlığına geldi. Kuruluş dilekçesini Bakanlığa teslim eden kurucu üyelerden Sarı, partinin Türkiye´ye hayırlı olmasını diledi.


"TÜRKİYE PARTİSİ": Partinin kurucuları arasında AKP´den ayrılan Yozgat Milletvekili Mehmet Yaşar Öztürk ile eski DYP ve DP yöneticileri de bulunuyor. Parti kurucuları arasında Yozgat Milletvekili Öztürk´ün bulunması ile Türkiye Partisi TBMM´de temsil edilen partiler arasında yer aldı.


İLK AÇIKLAMA ŞENER´DEN: Abdüllatif Şener başvurudan sonra öğlen saatlerinde düzenlediği basın toplantısında "Türkiye" partisini anlattı. İşte konuşmasından satır başları: - ´Başbakan Şener´ sloganları arasında basın toplantısına başladı.


- Bir mesai gününde örgütlenmeiş, henüz kuruluşunu yapmamış hiçbir siyasi oluşum şu salondaki ve bu slaonun dışındkai coşkuyu ortaya çıkaramaz


- Bu parti Türkiye partisidir, bu ülkenin partisidir


- Uzaktan yakından gelerek birlikte tanıtımını yaptığımız bu parti geleceğin partisidir


- Yeni bir siyaset inşa edeceğiz, gençlerin önünü açacağız, genç bir nüfusa sahip, genç bir parti olarak kurulmuştur


- Kadınlarımızın siyasete katılımını arttıracağız. Kadınlarımızı siyasete davet ediyoruz


- Edirne´den Hakkari´ye kadar tüm kadınları siyasi karar süreçlerine ortak olmaya davet ediyorum


- Siyasetin kenarında, köşesinde bırakılan gençlerimizi siyasete davet ediyorum.


- Bunu gerçekleştirecek olan halkımızın kendi iradesidir


- Bugün 25 Mayıs 2009. Dün için 25 Mayıs önemli bir gündür. Bugün daha önemli hale gelmiştir. Çünkü Türkiye Partisi kurulmuştur.


- Bütün insanlarımızı kucaklamak, kimseyi ötekileştirmemek için kurulmuştur


- Tarihe bir kez daha 25 Mayıs´ı nakşediyoruz


- Uzunca bir süredir partileşme sürecini birlikte yaşıyoruz


- Ne zaman dediniz? Bugün mü yarın mı? 25 Mayıs´ı Türkiye Partisi´nin kuruluış günüm oalrak seçtik. Çünkü geçmişte 25 Mayıs bizim bundan sonra atacağımız adımların köşe başlarına işaret etmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi