Birinci Amatör Küme Çaycuma B Grubu'nda mücadele eden ve sezona güçlü kadrosuyla şampiyonluk umutlarıyla giren Sefercikspor ligin bitimine 1 hafta kala hedefine ulaştı.

Pazar günü Çaycuma Sentetik Saha'da Çaycuma Gençlerbirliği ile karşılaşan Sefercikspor rakibini 2-0 gibi net skorla yenerek 24 puanla liderliğini sürdürdü.

PLAY-OFF MAÇLARINI BEKLİYORLAR
Sefercikspor en yakın rakibi Saltukovaspor'un 3 puan önünde liderlik koltuğunda otururken, ligin son maçını da Saltukovaspor ile oynayacak. Sultukovaspor karşısında alacağı galibiyetle ilk etap maçlarını 27 puanla tamamlamayı planlayan Sefercikspor daha şimdiden play-off maçlarına konsantre oluyor.

Lig boyunca gösterdiği başarılı performansını play-off maçlarında da göstererek Süper Amatör Lige çıkmanın planlarını yapan Sefercikspor'da yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftar şampiyonluğa kilitlendi, play-off maçlarını bekliyor.

YÖNETİM'DEN CAMİAYA TEŞEKKÜR GELDİ

Sefercikspor yönetimi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Başta Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal olmak üzere Çaycuma'ya gelerek kendilerini destekleyen camiaya teşekkür ederek şu görüşlere yer verdiler:

"TEŞEKKÜRLER FİLYOS"

İşte yönetimin açıklaması; "Takımımızı Filyosa'dan Çaycuma'ya gelerek destek veren 4 otobüs taraftarımız henüz daha maç başlamadan itici gücümüz olmayı başardı. Onların destekleriyle birlikte maça fırtına gibi başlayan takımımız rakip kaleyi abluka altına alarak sayısız pozisyona girdi. Beraberliğin bile bizi Play Off Grubuna iteceği maçta 14.dakika'da Özgür Uğur'un ayağından bulduğu gol ile ilk yarıyı takımımız 1-0 önde kapattı. Devre arasında soyunma odamızı ziyaret eden Filyos Belediye Başkanımız Sayın Ömer Ünal Takımın ilk yarıdaki oyunundan taraftarların ve kendisinin çok memnun olduğunu, bir gol daha bularak iyice rahatlamamız gerektiğini ve şampiyonluk yolunda her zaman olduğu gibi yine yanımızda olacağını ,maçı kazanmanız halinde üstüme düşeni yapmaya hazırım diyerek, takımımızı onore etti. Takımımız ve yöneticiler Belediye Başkanımız Sayın Ünal'ı alkışlayarak uğurladı.

Maçın 2'nci yarısında iki takım da etkili pozisyonlara girdi. İlk yarıya göre ikinci yarının ilk 15 dakikasında daha kontrollü bir anlayış içerisinde olan takımımız Filyos Sefercikspor, rakip takım oyucusunun boş kaleye yuvarladığı topu çizgiden çıkaran Anıl Gökçe sayesinde kendine gelerek, oyunu tekrar rakip yarı sahaya yıkmaya başladı. Rakibi baskı altına almaya başladığımız dakikalarda, hırslı ve güzel oyunuyla göz dolduran oyuncumuz Anıl Gökçe'nin yaklaşık 35 metreden vurduğu sert şut kalecinin bakışları arasında üst direğe çarparak dışarı çıktı. Dakikalar 70'i gösterdiğinde İlkay Gökdağ çok şık bir vuruşla kalecinin üzerinden aşırttığı topu defans oyuncusu çizgiden çıkardı. 83. Dakikada takım kaptanımız Savaş Esen'in ayağından bulduğumuz gol ile maçı 2-0'a getirdi. Son dakikalarda takımımızın genç oyuncularından Mertcan Gökmen kırmızı kart gördü ve takımımız maçı 10 kişi tamamladı.

Bu sonuçla takımımız 24 puana yükselerek son 1 haftaya en yakın rakibinin 3 puan önünde lider olarak girdi. Bizleri yalnız bırakmayan tüm Filyoslulara teşekkür ederiz"