ZONGULDAK´ta, geçen yıl 5 Aralık´ta 3 maden işçisinin metan gazından zehirlenerek öldüğü kaçak kömür ocağının sahibi 56 yaşındaki İsmail Kahraman ve yardımcısı 47 yaşındaki Nizam Genç hakında savcı, 22´şer yıl hapis istedi.

Maden işçileri 53 yaşındaki Yaşar Özerdoğan, 24 yaşındaki İsmail Altun ve 54 yaşındaki Mustafa Özalpuğan, kaçak işletilen kömür ocağında çalışırken metan gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirdi. Ocağın, başka bir suçtan cezaevinde yatan İsmail Kahraman´a ait olduğu ve yardımcısı Nizam Genç´e, daha önce bir çok kez mühürlenen ocağı yeniden üretime açması için talimat verdiği ortaya çıktı. Özerdoğan, Altun ve Özalpuğan´ın, Nizam Genç nezaretinde daha önce de çalıştıkları ocakta yeniden iş başı yaptıktan bir kaç gün sonra metan gazından zehirlendikleri belirlendi.

SAVCI: SANIKLAR KUSURLU, MADENCİLER KUSURSUZ

Tutuklu sanıklar İsmail Kahraman ve Nizam Genç, ´Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak´ suçundan 1 Ağır Ceza Mahkemesi´nde açılan davada bugün hakim karşısına çıktı. Ölen madencilerin yakınlarının da katıldığı duruşmada Cumhuriyet savcısı mütalaa verdi. Savcı, sanıkların, kaçak işlettikleri ocakta çalışanlarla ilgili güvenlik önlemi almamaları nedeniyle asli kusurlu, ölen madencilerin ise kusursuz olduğuna dikkat çekti. Kazanç elde etmek için yetkili birimlerden izin almadan açtıkları ocakta tıbbi yardım görevlisi, maden mühendisi, yardımcı teknik eleman bulundurmayan sanıkların gerçekleşmesini istemedikleri ölüm olayını öngördüklerini ve bilinçli taksirle hareket ettiklerinin kabul edilmesi gerektiğini savunan savcı, sanıklara 22´şer yıl hapis verilmesini talep etti.

Duruşma, sanık avukatlarının mütalaaya karşı savunmalarını hazırlayıp sunmaları için ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi