BEÜ Rektörü Özer, gerçek anlamda öğrenci ve insan merkezli bir üniversite oluşturmayı hedeflediklerini kaydederken, bu kapsamda tüm fakültelerde başlatılan yatırım atağının sürdürüldüğünü söyledi. Bu yıl Eczacılık ve İlahiyat fakültelerini üniversite bünyesine katıldığını hatırlatan Rektör Özer, önümüzdeki yıl içerisinde bu fakültelerin hizmete girmesini planladıklarını ifade etti. Öğretim üyesi ve öğrenci sayısının her geçen gün arttığını vurgulayan Rektör Özer, "Eğitim ve öğretim de öğrenci merkezli, topluma hizmet anlamında insan merkezli üniversite olmak için tüm kampuslarımızda yatırım faaliyetlerimiz hızla devam ediyor. İnşallah 1-2 sene içerisinde tüm kampuslarımızın çehresini büyük oranda değiştireceğiz" dedi.

Yoğun çalışma temposundan temel atma törenine bile vakit bulamadıklarını belirten Özer, "Sağlık Kampusunda çevre ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Diş hekimliği fakültesinin temel atma töreni yapmaya bile zaman bulamadık. Müteahhidimiz çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Normalde 2014 yılında bitirilmesi planlanırken, inşallah 1 yıl öncesinde Diş hekimliği fakültesini hizmete alacağız" diye konuştu.

Sağlık kampusunda artan kapasite ile öğrenciler için yurt probleminin de baş göstereceğine dikkat çeken Özer, yurt sorunun çözümü için yaptıkları çalışmayı ise şöyle anlattı:

"Sağlık kampusumuzdaki öğrenci sayımız arttığı için yurt problemimiz vardı. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile görüştük. Bu sene içerisinde yatırım planına dahil ettirdik. Yaklaşık 600 öğrenci kapasiteli, Sağlık kampusunda bir yurt inşaatına önümüzdeki aylar içerisinde ihalesi yapılacak ve başlanacak." -

Editör: Pusula Gazetesi