Bartın&8217;da odunla yanan kara fırınlarda yapılan yöreye özgü üzeri sert ve gevrek Ramazan simidi kilogramı 10 TL&8217;den satışa sunuldu. Kentte 100 yılı aşkın bir geçmişi bulunan ve son yıllarda kara fırınların ve bu işin ustalarının azalması nedeniyle sadece iki fırında üretilen simit özellikle çocuklar tarafından beğenilerek tüketiliyor. Sadece Ramazan ayında çıkan ve fırına verilmeden önce pekmeze batırılan simit yöreyi ziyaret eden turistlerin de ilgisini çekiyor. Simit makarnası olarak da yenebilen Ramazan simidi iftar sofralarını bu yıl da süslemeye devam etmesi, Bartın&8217;ın Ramazan&8217;a özgü çok önemli bir geleneğinin sürmesi anlamına da geliyor. Bazı fırınlarda satışa sunulan Ramazan simidi mahalle ve sokak aralarında gezen simit satıcıları tarafından da satılıyor.


Editör: Pusula Gazetesi