Zonguldak Birleşik Kamu İş Başkanı Metin Kahveci, Milli Eğitim Müdürlüğü personelini ilgilendiren promosyonla ilgili açıklama yaptı. Kahveci, açıklamasında şunları söyledi: "Geçen hafta MEB bağlı Merkez İlçe Kilimli ve Kozlu ilçelerini içine alan 3 bin 500 personelin promosyon ihalesi MEM de yapılarak memnuniyet verici bir sonuçla sona ermiştir. Bu başarıyı Memur Sen 'rekor antlaşmaya imza attık' diyerek basına duyurmuştur. Elbette bu başarıyı hanesine yazdırma hamlesini bazıları yiyebilir. Ama bizler bu Hint kurnazlığını yiyecek kadar saf değiliz. Burası Zonguldak, burada herkes istediği atı istediği gibi koşturamaz. Koşturanlar soluğu başka yerlerde başkentte almışlardır. Bir başka deyişle dönen dolaplar ve entrikalar hemen deşifre olur demek istiyoruz. Yani bizler bu oyunları yemeyiz. Doğruya doğru, yanlışa yanlış deriz ve yiğidin hakkını veririz. Bundan önceki promosyon ihalelerinde olup bitenleri, basiretsizlikleri ve başarısızlıkları anlatırlar ve sorarlar. Soruyoruz?

Bundan 11 yıl önce İş Bankası ile 1750 TL taksitli ödemeyi kabul etmeyip 300 TL ye bizleri mahkum eden kimler? Sorumlusu kim? MEM Şube Müdürü Kadri Arslan'nın çekmecesinde bulunan ( bizzat kendi gözümle görülen) tutanağında yer alan ve taksitli ödemeyi kabul etmeyip imza atan sendika başkanları kim? Bu mu hak alma, bu mu emekçinin hakkını koruma diye hem başkanlara hem de zamanın MEM olan Harun Girgin'e o zamanda sormuştuk? Bu hezimeti ortaya çıkaran Eğitim İş'e fütursuzca saldıran emek savunucuları, başta kapıdan içeri girmekte zorlananlar, tehdit ve dava açmaya kalkışıp ta paçası yemeyenler ve çok bilmişler kim? 2011 yılından sonraki süreçlerde yetkili olan sendika neden rekor başarıyı sağlamayarak yine aynı bankaya muhatap etti? Bütün her yerde camia olarak diğer kurumlarla alınan promosyonları karşılaştırdığımızda arada ki büyük farkları görünce hayret ettiğimizi camia olarak isyan ettiğimizi anlattık. (Bir başka deyişle kurum sayısı 1000 kişi olana promosyon 3000 TL biz ise 3000 kişi olmamıza rağmen 1300 TL gibi . Bu adaletsizliğe isyan edilmez mi?) Bu aşamalarda dahi yeterli ve düşük promosyon olduğunda MEM'lüğüne gerekirse imzalamayın gerekli rekabet koşulları oluşacağına kadar bekleyin demiştik. Ama bunlar hiçbir zaman dikkate alınmadı. Durum böyle olduğu için ( belirli dümen oyunları, yukarlarda pazarlık, teslimiyetçilik mantığı anlayışı vb ) bu dönem promosyondan umutlu değildim. Hatta 2.5 yıllığına 2700 TL geçmeyeceğini ''malum sen, yandaş sen ''de zaten 3000 TL'yi inandığına göre ortalama 3 yıllık için 3500 tl olabilir tahminleri yapılmıştır. Eğitim İş Başkanımız Kamuran Çataklı Başkanımızda 4 yıllık için en az 5.700 TL'den aşağı beklemiyoruz isteğini MEM yetkililerine bildirmiştir. Elbette diğer yöneticiler de görüşlerini MEM bildirmiş olmuşlardır. Ancak ne var ki görüş bildirmekle mücadele anlayışları maalesef farklıdır. Eğer siz isteğinizde kararlı olamazsanız ve bu konuda gerekli mücadeleyi gösteremezseniz avucunuzu yalamaya devam edersiniz. 30 Yıl Zonguldak'ta öğretmenlik yapmamıza rağmen 25 yıllık sendikal birikimimiz olduğuna göre ilk defa memnuniyet verici bir promosyon antlaşmasıyla karşılaştık. Elbette memnun olmayanlarda vardır ancak gerçeklerde balçıkla sıvanmaz. Hatta emekli olanlarında pişmanlık duyacağı bu antlaşmanın mimarı kim? Zonguldak aynı Zonguldak, MEM aynı MEM, aynı sendika ve diğerleri, aynı bankalar olduğu yerde başarı nerden geldi? Harun Girgin, Turgut Özbek, Murat Kapıcı MEM 'lüğü yaptığı zamanlarda bu başarı olmadı da şimdi niye oldu diye memnuniyet verici soruyu soruyoruz? Peki ne değişti? Bu fark nerden oluştu?

İşte değişen genç İl Milli Eğitim Müdürü olan Ali Tosun farkı olmuştur. Zafer onundur. 4 yıllığına 6240 TL' ilk defa oldu. Hangi dağda kurt öldü diye soruyoruz? Genç müdürümüz aklını, zekasını konuşturarak rekabet koşullarını ayarlayarak iki ilçeyi birleştirerek, düşük promosyona imza atmayacak riskini göze alarak başlattığı bu girişim tarihimizde ilk defa başarı örneği olmuştur. Camiamızı memnun eden bu tarihi başarıya mimarlık ederek imzalamış olmasını taktir ediyoruz.. Sayın İl Milli Eğitim Müdürü'ne eski Eğitim İŞ yönetimi olarak hoş geldin ziyaretimizde doğru yapıldığı yerde yanında olacağımızı yanlış yapıldığında da eleştireceğimizi, Eğitim Bir Sen'in gölgesinde kalmamasını önermiştik. Bu başarıya yetkili Malum Sen sulanmasın ,sulanırsa adama sorarlar bundan önceki promosyonlarda nerdeydin. Günaydın!! Günaydın!! Hangi kadro peşindeydin vb diye sorarlar? Kısacası yemezler. Eğitim Bir Sen hava atmak istiyorsa AKP ve MHP anlaştırarak Öğretmenlik Meslek kanunu çıkartsın buradan kendilerini taktir edeceğimizi ilan ediyorum. Fakat yapamazlar diyorum sendika amaç ve mücadele anlayışı yok. Promosyonda tarihi başarıyı memurlarına kazandıran Ali Tosun Bey'e ve rekabeti artıran bankaya, emek veren emekçilere Birleşik Kamu İş'e bağlı Eğitim İş kolu üyelerimiz adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz."