Konu ile ilgili açıklamada bulunan Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Zekai Kamitoğlu "Bilindiği üzere 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sınavı'na ilişkin 1. nakil sonuçları 26 Temmuz tarihinde, 2. nakil sonuçları ise 9 Ağustos tarihlerinde açıklanmıştır. LGS yerleştirme sonuçlarına göre MEB, TOBB | Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü kapsamında 81 ilimizdeki 113 meslek lisemizin kontenjan doluluk oranı yüzde 96 olmuştur. Kontenjan doluluğunda yüksek bir oran elde edilmesinde MEB, TOBB ve TOBB ETÜ Mesleki Eğitimi İş Birliği Protokolü'nün ve protokol kapsamında Oda ve Borsalarımızın meslek liselerini sahiplenmesinin payı büyüktür.

Mesleki Eğitim, üzerinde hassasiyetle durmamız gereken konuların başında geliyor. İlçemizde mesleki ve teknik eğitim veren Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, eğitim programlarını sektörlere göre tasarlayıp, mezunların niteliğini artırarak, iş hayatına hazırlamaktadır. Okul sanayi işbirliğinin en güzel örneklerinden olan Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de bu sene 165 yeni öğrenci kaydı ve yüzde 97 doluluk oranı ile en çok tercih edilen okullarımızdan biri olmuştur. Okulumuz yeni binasına taşındığında öğrencisi kapasitesi daha da artacaktır.

Okulumuzda mevcut Elektrik ve Elektronik Teknolojileri, Metal İşleri Teknolojileri, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri bölümlerinin yanı sıra TOBB ve Odamızın içinde bulunduğu Protokol kapsamında yeni açılacak olan Endüstriyel Otomasyon, Yiyecek İçecek Hizmetleri ve Kimya bölümlerinde eğitimlerini tamamlayarak mezun olan meslek liselilerimiz iş hayatına hazır şekilde yetişecek ve söz konusu gençlerimiz, "ara eleman" değil, "aranan eleman" olacaktır.

Piyasa ihtiyaçlarına cevap veren okul-sektör işbirliğinde yetişmiş, seçkin bir işgücü oluşturmayı amaçlayan, donanımlı atölye ve laboratuvarları ile emin adımlarla yürüyen nesillerin önünü açan bu okullarımızı tercih eden tüm öğrencilerimize ve değerli velilerimize, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okulumuz idarecilerine ve öğretmenlerimize de bu vesile ile çok teşekkür ediyoruz" dedi.