ZONGULDAK'ta 3'üncüsü düzenlenen Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Geleceğin Mühendisleri Uluslararası Öğrenci Sempozyumu için kente gelen Polonyalı akademisyenler kömür madenlerinin anlatıldığı Maden Müzesi'ni, Maden Şehitleri Anıtı ve maden işçilerinin eğitiminin yapıldığı eğitim ocağını gezdi. Özellikle maden müzesine hayran kalan akademisyenler, şehit maden işçilerinin isimlerinin yer aldığı anıt ziyaretinde duygu dolu anlar yaşadı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafında 3. Geleceğin Mühendisleri Uluslararası Öğrenci Sempozyumu için Polonya'nı Krakov ve Wroclaw kentlerindeki üniversitelerinden kente gelen 7 akademisyen Zonguldak'ı yakından tanıdı. Kömür madenleriyle ünlü Zonguldak'ta gezilerine Maden Müzesi'nden başlayan akademisyenler kentin kömür ile başlayan tarihi ve madencilik hakkında bilgilendirildi. Müzeyi gezen akademisyenler simülasyonla da kömür kazıp, madende patlatma yaptı.

Dr. hab. Agnieszka Bitner-Fialkowska, "Aynı şekilde maden ocakları Krakov kentinde de var. Buradaki madenci anıtını ve maden müzesini gördüğümüzde duygulandık. Madenlerde ölen işçileri hatırladık. Burada yaşanılan kayıplar nasıl burada sizlere acı yaşattı ise bizlere de memleketimizde aynı acıyı yaşattı ve bunun nasıl bir acı olduğunu biliyoruz. Maden ocaklarında çalışmanın zor koşullarını bir kez daha gördük. Bu da bize duygulu anlar yaşattı" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi