İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce 7-11 yaş arasında yüzme bilmeyen çocuğun kalmaması ve lisanslı, profesyonel sporcular olmalarına yardımcı olmak amacı ile 'Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' (ÇOGEP) protokolü kapsamında hazırlanan “Geleceğe Birlikte Yürüyelim" isimli proje başlatıldı.

Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ortaklığı ile 24 çocuğun yüzme öğrenmesine katkıda bulunuldu. Merkezde bulunan Kapalı Yüzme Havuzunda Gençlik Spor İl Müdürlüğüne bağlı uzman antrenörler eşliğinde 7-11 yaş arasındaki 24 çocuk haftada 4 gün, günde 1 saat olmak üzere toplam 32 saat süreyle yüzme öğreniyor.

PROJE İLE ÇOCUKLARIMIZ MUTLU, BİZ MUTLUYUZ

Kurumlar arası futbol turnuvası şampiyonu belli oldu Kurumlar arası futbol turnuvası şampiyonu belli oldu

Böyle bir projenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan herkese teşekkür eden Amasya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuz Amiri Mustafa Sarı, "ÇOGEP kapsamında Amasya İl Emniyet Müdürlüğü’nün 'Geleceğe Birlikte Yürüyelim' projesi ile Merkez Atatürk İlkokulu'ndan 24 öğrenciyle yüzme kurslarına başladık. Amasya İl Emniyet Müdürlüğü, çocuklarımızın çantalarına mayo, bone, terlik ve havlu koyarak, kurs çıkışında da onlara topkek ve meyve suyu ikram ederek destek oluyor. Çocuklarda bizlerde mutluyuz" ifadelerini kullandı.

POLİSLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Yüzme öğreneceği için çok mutlu olduğunu söyleyen Burak Kartal (10), "Buradaki öğretmenlerimiz ve polis abla ve ağabeylerimiz sayesinde yüzme öğreniyoruz ve onlara çok teşekkür ediyoruz" dedi. Yüzme öğrenen çocuklardan Ela İşler ise (9), "Burada polis ağabeyler ve ablaların sayesinde bize yüzme öğretiyorlar, hepsine çok teşekkür ederiz" diye konuştu.(DHA)

Kaynak: DHA