Türk Polis Teşkilatı&8217;nın kuruluşunun 165&8217;nci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılan araç gereçlerin tanıtıldı. Belediye Sosyal Tesisleri&8217;nde &8220;Polis vatandaş el ele, Bartın&8217;da daha huzurlu günlere&8221; sloganıyla yapılan etkinlikte açılan stantta polis araç ve gereçleri sergilendi.


Araç ve gereçler ilgiyle incelendi


Standın açılışı Vali Yardımcısı Ali Akça, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vahdet Yıldırım, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz ve Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu tarafından yapıldı. Polisin kullandığı silahlar, olay yeri ve parmak izi incelemesinde kullanılan araç ve gereçler ile suçluya ulaşmakta kullanılan diğer araç ve gereçler ilgiyle incelendi.


Görevliler bilgi verdi


Vatandaşların da katılımıyla dün açılan standa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Stantlarda görevli olan emniyet personeli öğrencilere ve katılımcılara sergilenen araç, gereç ve malzemelerle ilgili bilgiler verdi. Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Ali Akça da sergilenen araç ve gereçleri ilgiyle incelerken, stant görevlilerinden bilgiler aldı.


Katılım yüksek oldu


Etkinlikte Defterdar Saim Çırıka, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, PTT Başmüdürü Ufuk Evirgen, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda davetli hazır bulundu. Öğrencilerin ve vatandaşların yanı sıra daire müdürleri de sergilenen araç ve gereçleri büyük bir merakla inceledi. Cumartesi günü yapılan kongrede göreve gelen CHP İl Başkanı Selim Karakaş da açılışa katılan siyasi parti başkanları arasında yer aldı.

Editör: Pusula Gazetesi